Головне

Ліга Чемпіонів. 1/8 фіналу. Барселона - Арсенал 3:1. Гармата так і не вистрілила

16.03.2016 23:53 1175 0
Ліга Чемпіонів. 1/8 фіналу. Барселона - Арсенал 3:1. Гармата так і не вистрілила

Футбольні поціновувачі лондонського Арсеналу після поразки вдома 0:2 від Барселони у першому матчі, чекали від своїх улюбленців дива у матчі-відповіді на Камп Ноу. Дива, адже інакше це назвати ніяк неможливо. Забити сьогоднішній Барселоні бодай двічі, щоб перевести гру в овертайм, а тим паче тричі - для сьогоднішнього Арсеналу завдання надскладне і майже неможливе.

Не на користь підопічних Венгера була і статистика: Барселона перевершила Арсенал в 2010 і 2011 роках, а також завдала поразки "канонірам" в фіналі ЛЧ-2005/06. Втім, футбольного дива не сталося - Арсенал шостий сезон поспіль завершив свої виступи в ЛЧ на стадії 1/8 фіналу.

Вже зі старту матчу стало проглядатися, що шансів у Арсенала відіграти два м'ячі у Барселони вкрай мало. Так, команда Венгера намагалася довести, що вона спроможна боротися з іспанським грандом, однак незважаючи на всі страння попереду у гостей мало що виходило. У свою чергу Барселона події не форсувала, граючи за рахунком. Команда володіла м'ячем і без особливих енерговитрат створила два небезпечні моменти для взяття воріт. На 17-й хвилині Мессі на випередження зіграв у карному суперника, вийшов фактично 1 на 1 з Оспіною, але переграти голкіпера Арсенала з близької відстані не зумів.

Вже через дві хвилини у схожій ситуації опинився Неймар, і бразилець свого шансу на відміну від аргентинця не змарнував. Після розрізного пасу від Суареса Неймар вийшов тет-а-тет з Оспіною та без особливих проблем відправив м'яч у ворота суперника.  Здавалося б , що після такого Арсеналу потрібно буде вмикатися, але цього не сталося. 3:0 (загальний рахунок) наче не Барселона вигравала, а саме колектив з Лондона. Господарі продовжували володіти ініціативою у володінні м'ячем, команда Енріке створила ще кілька моментів. Вона була ближче до 2-го голу, ніж Арсенал до відновлення паритету у звітньому матчі.

Лише за 5 хвилин до перерви "каноніри" створили перший насправді гострий момент. Езіл класно виконав навіс з правого флангу, Санчес поборовся на другому поверсі, однак пробив головою поруч зі стійкою. За дві хвилини до того була нагода у молодого Івобі, втім. удар нігерійця з близької відстані передав "привіт" трибунам Камп Ноу. Гості занесли собі в актив кінцівку першого тайму, більше не пропустили, однак і не забили.

Фактично єдиний небезпечний момент Арсенала у першому таймі у виконанні Санчеса. Світлина Reuters

Продовжили вони свою справу і на старті тайму другого. Продовжили результативно, зрівнявши рахунок на 51-й хвилині: Ельнені з лінії карного після передачі Санчеса потужно та точно пробив у 9-тку воріт тер Штегена. Тер Штеген явно проспав удар та врятувати команду не зумів. Господарі могли тут же відповісти, але Оспіна знову не дозволив Мессі себе переграти. А через кілька хвилин вже Хав'єр Маскерано у відчайдушному підкаті не дав відзначитися Велбеку.

Момент за моментом і Барселона таки забила другий гол. Шедевральний гол вийшов у виконанні Луїса Суареса, який на 65-й хвилині після навісу від Алвеса поклав корпус і в падінні направив снаряд у 9-ку воріт Оспіни. Фактично відразу гості вдруге могли зрівняти рахунок. Після голу Суареса Барселону врятував каркас воріт, який прийняв на себе удар з гострого кута від Велбека. Трохи згодом Венгер виконав ряд замін, випустивши на поле Жиру та Волкотта.

Обидва дещо освіжили гру команди попереду, але кардинально нічого вже не змінили. Не вистачало часу, сил, та і за рахунку Арсенал був деморалізованим, у підсумку команда Венгера пропустила і третій м'яч. Останній "цвях у домовину" лондонського клубу вбив Мессі, який просто забов'язаний був записати своє прізвище в протокол.  Аргентинець за дві хвилини до завершення основного часу в своєму фірмовому стилі перекинув м'яч через вийшовшого з воріт Оспіну і зафіксував остаточний результат - 3:1. Таким чином, Барселона за сумою двох матчів з рахунком 5:1 пройшла Арсенал та вийшла у чвертьфінал.

Гол Суареса може потрапити у топ-10 всього поточного розіграшу ЛЧ
Коментарі ()