Головне

Прем'єр-ліга. 18 тур. Дніпро - Шахтар 4:1. Чорний день Луческу в Дніпропетровську

13.03.2016 22:24 1958 0
Прем'єр-ліга. 18 тур. Дніпро - Шахтар 4:1. Чорний день Луческу в Дніпропетровську

Донецький Шахтар зазнав нищівної поразки від Дніпра у матчі 18-го туру на Дніпро-Арені. Команда Луческу продемонструвала слабку гру в обороні, програла супернику боротьбу в центрі поля, а також була беззубою в атаці. В свою чергу, підопічні Маркевича провели один з найкращих матчів у сезоні, і здобули заслужену звитягу.

Після досить важкого поєдинку проти Андерлехту з оглядкою на виїздний статус матчу-відповіді в цій грі Луческу вирішив дати можливість проявити себе найближчому резерву, випустивши в центр захисту Кривцова і Ордеця. І, як показала гра, це рішення румунського тренера було не найкращим.

Бо вже на 10-й хвилині матчу дніпряни скористалися помилкою оборони суперника, і Руїс після феноменальної передачі п'ятою від Матеуса вперше відправив м'яч у сітку воріт П'ятова. Однак, вже за десять хвилин гірники відновили паритет, використавши стандартне положення: Срна подав зі стандарту, а Малишев зіграв на випередження і переграв Лаштувку.

Світлина - ФК Шахтар

Міг Шахтар виходити вперед на 34-й хвилині, однак Феррейра не реалізував свій вихід сам на сам. А Дніпро в кінцівці першої половини результативно завершив одну із своїх атак. Цього разу на пас Зозулі відгукнувся Шахов. А на старті другого тайму Дніпро поставив гірників у ще більш скрутне становище, після того, як Зозуля головою на дальній стійці замкнув подачу Матеуса.

За такого перебігу подій Шахтар виглядав розгублено, і навіть вихід Нема, Ракицького і Гладкого на вістря атаки не зміг оживити гру команди Луческу. В обороні у гірників як і раніше були провали, в передачах було багато браку, а всі спроби атакувати завершувались банальними закиданнями м'яча до штрафного суперника.

Дніпро ж навіть за такого ходу зустрічі не виключився з гри, і заслужив на четвертий м'яч. Бруно Гама в кінцівці увійшов до штрафного і свідомо пішов обігрувати захисників, шукаючи пенальті. І знайшов. А крапку в цій грі поставив Роман Безус, який з "точки" холоднокровно переграв П'ятова.

У підсумку, Дніпро порадував своїх уболівальників яскравою грою, продемонструвавши, що виключати команду з боротьби з "бронзу" поки зарано. В свою чергу, у Мірчі Луческу є інформація для роздумів напередодні виїзду до Бельгії і подальшої чемпіонської гонки з Динамо.

Коментарі ()