Головне

Металіст через заборгованості може позбутися атестата на участь в наступному сезоні

27.02.2016 17:50 694 0

Якщо Металіст до відновлення весняної частини сезону, не виплатить заборгованості cвоїм колишнім гравцям Едмару і Шелаєву, то автоматично позбудеться атестата на участь в чемпіонаті в наступному сезоні.

Про це у інтерв'ю Sport Arena повідомив глава Фонду соціального захисту футболістів і тренерів України Олег Печерний.

"У першу чергу хочу сказати, що ми поставили Металісту ультиматум, який в разі невиконання умов призведе до сумних наслідків для клубу", - зазначив він.

"Якщо Металіст до відновлення весняної частини сезону, не виплатить заборгованості Едмару і Шелаєву, то клуб повинен автоматично позбутися атестата на участь в чемпіонаті в наступному сезоні", - зауважив Печерний.

За його словами, з Харківської обладміністрації надійшло прохання взяти паузу і не наполягати на жорстких санкціях для Металіста.

"Справа в тому, що з Харківської обладміністрації надійшло прохання взяти паузу і не наполягати на жорстких санкціях для Металіста. У підсумку ми призупинили розгляд справ Едмара і Шелаєва в Лозанні, а представники обладміністрації обіцяли, що борги перед цими гравцями до відновлення чемпіонату будуть погашені. Тепер ми чекаємо таких дій", - заявив він.

"Але разом з цим хотілося б звернутися до ФФУ і окремо до її атестаційного комітету під керівництвом Володимира Генінсона: якщо до 5 березня борги перед Шелаєвим і Едмаром не будуть погашені, то ми звернемося в УЄФА і ФІФА з прямим проханням відкликати у Металіста атестат професійного клубу", - зробив заяву Печерний.

На його думку, очевидно, що УЄФА або ФІФА зробить якісь заходи через бездіяльність.

"І вже очевидно, що УЄФА або ФІФА зробить якісь заходи через бездіяльність федерації (зокрема - атестаційного комітету). Адже обладміністрація просила нас зачекати і трохи "заморозити" справи в Лозанні, і це було зроблено" - нагадав він.

"Тепер ми чекаємо відповідних дій. Але, думаю, це і так зрозуміло: якщо Металіст не зробить хоч якихось дій по виплаті заборгованостей, ФФУ не повинна атестувати цей клуб на участь в професійних турнірах наступного сезону", - підкреслив Печерний.

Раніше стало відомо, що Металіст дозаявив більше 20 гравців, незважаючи на заборону реєструвати новачків.

Олег Печерний. Світлина dynamo.kiev.ua
Коментарі ()