Головне

Ліга Чемпіонів. Арсенал - Барселона 0:2. Мессі стріляє дублем

23.02.2016 23:50 1195 0
Ліга Чемпіонів. Арсенал - Барселона 0:2. Мессі стріляє дублем

Каталонська Барселона виграла у Арсенала в Лондоні в першій грі 1/8 фіналу Ліги чемпіонів. Ліонель Мессі своїми двома точними ударами не лише фактично гарантував своїй команді вихід до наступного кола змагання, але і "поховав" легендарну серію футбольних мемів про Чеха, якому аргентинцеві ще не вдавалося забити.

Загалом же, Арсенал дуже непогано почав поєдинок, постійно пресингуючи суперника і не даючи йому можливості працювати з м'ячем. Барса ж розпочала гру якось розслаблено, а тому більше працювала в першому таймі в центрі поля і на оборону.

Саме тому перша половина зустрічі видалася якоюсь млявою, і лише в кінцівці команди розбіглися і почали створювати щось схоже на моменти. Проте, до перерви голів у цій грі переповнений стадіон Арсенал не побачив.

На старті другого тайму "ковдру" на себе потягнула Барселона, яка почала грати у швидкий комбінаційний футбол, до чого каноніри були трохи неготові. Неймар на старті других 45-ти міг відкривати вже рахунок, проте вийшовши сам на сам, бразилець не зміг впоратися з Чехом.

Десь ближче до середини другого тайму активно включився і Арсенал, тому гра пішла, як то кажуть, без центра поля. І за це команда Венгера і поплатилася, загравшись у атаці, і залишивши дірки в своїх оборонних редутах.

Барса провела свою класичну атаку Суарес-Неймар-Мессі, і останньому вже нічого не лишалося, як переграти з близької відстані безпорадного в цьому епізоді Чеха. Цей пропущений м'яч став фатальним для Арсенала, який після цього зламався психологічно і вже не міг нічого з цим подіяти.

В свою чергу, каталонці продовжували атакувати, момент за моментом псували Неймар і Суарес, реалізація у яких сьогодні відверто шкутильгала. Проте, все в порядку з цим було у Мессі, який сам заробив на 83-й хвилині пенальті, і сам його реалізував вдруге без шансів для голкіпера у цій грі.

У підсумку, Барса здобула гостьову перемогу з комфортним рахунком, який матч-відповідь перетворює швидше на формальність.

Коментарі ()