Головне

Ліга Чемпіонів. 1/8 фіналу. ПСЖ - Челсі 2:1. Рано про щось говорити

16.02.2016 23:58 954 0
Ліга Чемпіонів. 1/8 фіналу. ПСЖ - Челсі 2:1. Рано про щось говорити

Паризький та лондонський клуби зустрічалися один з одним в минулому і позаминулому сезонах. Обидва рази за сумою двох матчів був зафіксований рахунок 3:3. І якщо два роки тому переможцем за рахунок показника голів на виїзді став Челсі, то рік тому те ж саме вдалося зробити ПСЖ. Підопічні Блана звісно захотіли повторити успіх, а починати потрібно було вже з першого матчу на Парк-де-Пренс.

Чемпіон Франції за цей час виріс як гранд, команда вже 44 матчі не програвала у першості країни, вдало виступила у груповому етапі турніру, чого не скажеш про Челсі. Команду у другій половині сезону очолив Гус Гіддінк, який змінив Моурінью. І саме на плечі нідерландця керівництво "синіх" звалило можливий успішний виступ клубу в ЛЧ. На жаль для Гіддінка і Челсі, перший іспит в Парижі команда не пройшла, хоча змогла забити один м'яч. ПСЖ у свою чергу забив два, втім, все одно на Стемфорд підопічні Блана поїдуть з хиткою перевагою.  

Щодо самого матчу, то він був багатим на події, повністю можна було відчути атмосферу Ліги Чемпіонів, атмосферу плей-офф, у якому зустрілися гранди європейського футболу. Стартові десять хвилин були за господарями поля, які прагнули забити швидкий м'яч. Команда мала моменти, однак гострими назвати їх було важко. А Челсі прокинувся лише на 10-й хвилині, зробивши кілька вилазок на половину поля суперника. Саме команда Гіддінка і мала перший насправді гострий момент, коли Трапп дивом перервів м'яч у поперечку воріт після удару головою від Кости.

ПСЖ вигравав лише у володінні м'ячем та за кількістю нагод, але це таки матеріалізувалося у забитий м'яч. Тут більше "допоміг" своїй команді Обі Мікел, який зніс на підступах до карного Лукаса Моуру. Таким шансом не міг не скористится Ібрагімович: швед розрядив свою гармату у скупчення гравців Челсі, в результаті саме від Обі Мікела м'яч рикошетом розминувся з Куртуа, який летів у протилежний кут. Втім, сам нігерієць свою помилку і виправив, зрівняши рахунок вже через п'ять хвилин. І тут до голу призвів стандарт, цього разу кутовий: після подачі з кута поля Коста виграв верх у самого Ібри, та скинув м'яч під удар Обі Мікелу, який і розстріляв ворота Траппа.

Другий тайм також був багатим на події, однак цього разу ПСЖ кардинально перегриз "кисень" Челсі. Якщо першу половину тайму гості активно виходили в контратаки, то у другій зусередилися переважно на захисті.  І знову перший гострий момент записав у свій актив записали саме гості. Екс-"гірник" Вілліан розігнав класну контратаку після помилки суперника, скинув на хід Дієго Кості, але той 1 на 1 переграти голкіпера ПСЖ не зміг. Потім був ряд моментів від господарів, однак Куртуа та захисит лондонської команди діяли обережно.

За 52-ї по 53-тю хвилини голкіпер збірної Бельгії зробив два класні сейви. Спочатку воротар Челсі парирував з-під поперечки удар Ді Марії, а через хвилину прийняв на себе потужний постріл Ібрагімовича. Господарі продовжували насідати на ворота лондонців, які навіть забули про контратаки, однак знайти якісь ключі команда Блана до 70-ї хвилини не могла. Було видно, що команді потрібен чистий центральний нападник, адже Ібра вже не встигав діяти з глибини поля. Тут на допомогу і прийшов Едінсон Кавані, який переживає не кращі часи у поточному сезоні.

Саме уругваєць і забив переможий для паризького клубу гол. Йому знадобилося лише чотири хвилини. Тут варто відзначити і класний пас ді Марії який вивів Кавані 1 на 1 з Куртуа, уругваєць почав різати кут, однак зміг ударом на техніку пробити повз Куртуа у ближній кут. Більше глядачі голів не побачили, мав ще один шанс забити другий м'яч Челсі, втім. вже на першій доданій хвилині Педро ударом зльоту не зміг переравити м'яч у ближню "9". Таким чином ПСЖ переграв Челсі з рахунком 2:1, тепер вся інтрига залишається на матч-відповідь.

Коментарі ()