Головне

Кандидат у президенти ФІФА хоче збільшити число учасників Чемпіонатів світу

19.01.2016 16:20 732 0

Кандидат у президенти ФІФА Джанні Інфантіно запропонував збільшити число учасників чемпіонатів світу до 40.

Свою пропозицію швейцарець висунув у своїй передвиборчій програмі, опублікованій на сайті fifaforward2016.com.

За його проектом, у фінальній стадії ЧС збірні будуть розбиті на 8 груп по 5 команд. 14 представлятимуть УЄФА (Європа), 7 - КАФ (Африка), 6 - АФК (Азія), 5 - КОНКАКАФ (Північна Америка, Центральна Америка, країни Карибського басейну), 5 - КОНМЕБОЛ (Південна Америка), 1 - ОФК (Океанія ).

Одна путівка дістанеться країні-господарці турніру, а ще 1 повинна бути розподілена по спортивним критеріям.

Відповідно до програми Інфантіно на проведення ЧС в такому форматі знадобиться збільшити тривалість фінальної стадії тільки на три дні.

При цьому на решту міжнародного календаря це не матиме впливу, пише СЭ.

Вибори нового президента ФІФА пройдуть 26 лютого.

Крім Інфантіно у число кандидатів входять глава АФК шейх Салман бін Ібрагім Аль-Халіфа, принц Йорданії Алі бін аль-Хусейн, колишній заступник генерального секретаря ФІФА француз Жером Шампань і південноафриканець Токіо Сексвале.

Раніше повідомлялося, що президент Азіатської конфедерації футболу шейх Салман бін Ібрагім Аль-Халіфа може переглянути заявочні програми чемпіонатів світу-2018 і 2022 у разі перемоги на виборах глави FIFA.

У свою чергу Принц Йорданії Алі бін Аль-Хусейн заявив, що не має наміру проводити повторне голосування за країни, які повинні провести чемпіонати світу з футболу 2018 і 2022 років, якщо переможе на виборах на посаду президента Міжнародної федерації футболу (ФІФА).

Нагадаємо, що раніше за рішенням Комітету з етики на 8 років були відсторонені від будь-якої футбольної діяльності президент ФІФА Йозеф Блаттер і глава УЄФА Мішель Платіні.

Раніше повідомлялося, що колишній генеральний секретар ФІФА Жером Вальке може бути довічно відсторонений від футболу через звинувачення в корупції.

Коментарі ()