Головне

Блаттер і Платіні відсторонені від футболу на вісім років кожен

21.12.2015 11:40 1112 0
Блаттер і Платіні відсторонені від футболу на вісім років кожен

Президент Міжнародної федерації футболу (ФІФА) Зепп Блаттер і глава Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА) Мішель Платіні відсторонені від футбольної діяльності на вісім років.

Таке рішення ухвалив комітет ФІФА з етики після розслідування, у центрі якого був санкціонований Блаттером великий грошовий переказ - 2 млн швейцарських франків (майже 2 млн доларів) - на ім'я Платіні.

У жовтні Блаттер і Платіні були відсторонені від виконання обов'язків на 90 днів у зв'язку з початком цього розслідування, інформує bbc.com.

Блаттер, який очолює ФІФА з 1998 року, наприкінці травня виграв чергові вибори президента організації. Однак кілька днів потому він оголосив, що добровільно складе із себе повноваження після позачергових виборів.

Приводом для такого кроку послужив корупційний скандал, що розгорівся у ФІФА незадовго до виборів. У Швейцарії за запитом влади США були затримані за підозрою у корупції відразу кілька високопоставлених чиновників організації.

Рішення комітету ФІФА з етики означає, що 79-річний Блаттер навряд чи зможе відновити кар'єру футбольного функціонера.

Колишній капітан збірної Франції, 60-річний Мішель Платіні, який тричі ставав футболістом року, керував УЄФА з 2007 року. Багато хто називав його головним фаворитом у боротьбі за керівну посаду у ФІФА.

Обидва функціонера заперечують свою провину та заявляють, що не були замішані у корупції.

Нагадаємо, Блаттер заявляв, що комітет ФІФА з етики зняв з нього звинувачення.

Зепп Блаттер і Мішель Платіні. Світлина EPA
Коментарі ()