Головне

З Платіні знімуть звинувачення в корупції?

08.12.2015 11:07 444 0

Французьке видання Journaldu Dimanche опублікувало відомості, які можуть сприяти зняттю звинувачення в корупції з президента УЄФА Мішеля Платіні.

Річ у тому, що в розпорядження видання потрапив 23-сторінковий документ, в якому є підтвердження офіційної природи винагороди, яку отримав Платіні в період роботи консультантом президента ФІФА Зеппа Блаттера в кінці минулого століття.

Згідно з опублікованими документами (від 1998 року) француз офіційно повинен отримати винагороду за свої послуги у розмірі 1 мільйона франків. Зазначимо, що ці гроші Платіні отримав в 2011 році і їх походження було невідомим. Це послужило приводом для усунення Платіні від будь-якої футбольної діяльності на 90 днів.

Адвокат Платіні Тібод'Але вже поспішив назвати документи "доказом невинності" свого підзахисного: "Не було ніякої секретної угоди між Блаттером і Платіні. Багато чиновників ФІФА і УЄФА знали про неї ще в 1998 році".

Якщо достовірність розголошених документів буде доведена, підстав для звинувачень на адресу Мішеля Платіні не залишиться, пише dynamo.kiev.ua.

Коментарі ()