Головне

Ліга Європи. 4 тур. Лаціо - Дніпро 3:1. Мінус один...

26.11.2015 22:53 1331 0
Ліга Європи. 4 тур. Лаціо - Дніпро 3:1. Мінус один...

Фіналіст минулого розіграшу Ліги Європи так і не знайшов свою гру в поточному розіграші Ліги Європи. Для подальшої боротьби за вихід у плей-офф Дніпро влаштовувала тільки перемога у 5-му турі над Лаціо, якому для проходження в 1/16 вистачило б і нічийного результату. На жаль, дива на Стадіо Олімпіко для вболівальників Дніпра та і всього українського футболу не сталося. Підопічні Маркевича з тріском програли матч та залишилися за бортом Єврокубків.

Перший момент вже на старті матчу створили саме гості, але удар Данило пройшов поруч зі стійкою. На жаль, швидка відповідь Лаціо відправила український клуб у нокдаун, коли провал у центрі поля завершився голом від Кандреви. Італійцю вдалося реалізувати фактично вихід 1 на 1 після грубої помилки Гуйє та Чигринського, які пропустили за комірець підступну діагональ від Пароло.

Після голу Дніпро почав нервувати, а попереду у гостей зовсім нічого не виходило. Гра переважно проходила у центрі поля, багато боротьби та дрібних фолів - мінімум гостроти біля воріт римського клубу. У свою чергу Лаціо також особливо нічого небезпечного попереду не створив.  За 15 хвилин до перерви команди знову обмінялися моментами. На дальній і дуже неточний постріл від Безуса Лаціо відповів небезпечним ударом з лінії карного від Клозе - німецький ветеран був ближче до мети, але його спроба також не увінчалася успіхом. Більше команди крім напруженої боротьби у центрі поля нічого у першому таймі не показали, а удар головою після розіграшу кутового на 44-й хвилині від Джентілетті особливої загрози воротам Дніпра не ніс.

На початку другого тайму обійшлося без швидкого голу, а перший удар у напрямку воріт глядачі побачили аж на 51-й хвилині, коли з метрів 40 пильність Бойка вирішив перевірити Матрі - голкіпер цю перевірку пройшов вдало. Здавалося, що малюнок гри не зміниться зовсім, втім, підопічні Маркевича таки зібрали сили в кулак та перевели гру на половину поля суперника.

Голом у ворота римлян почало навіювати в середині матчу. На 64-й хвилині з гострого кута небезпечно цілив у ближній кут Бруну Гама, однак півзахисник влучив лише у сітку із зовнішнього боку воріт. Минула лише хвилина і той же Гама таки зрівняв рахунок. Легіонер Дніпра після серії рикошетів пробивав зі схожої позиції, але цілив вже у дальній кут - цього разу точно - 1:1! Цей гол точно повинен був надихнути дніпропетровський клуб, але радість українських вболівальників була недовгою. Вже через три хвилини Лаціо знову вийшов вперед. Бойко бачив удар Пароло з лінії карного, але підступний рикошет від когось із захисників Дніпра змінив напрямок польоту м'яча та змусив капітулювати українського голкіпера вдруге.

Маркевич після голу кинув у бій Зозулю та Шахова. Саме Роман міг заробити свій перший асист у поточному розіграші Ліги Європи, однак після його скидки Селезньов з метрів 20-ти пробив поруч зі стійкою - це і був кращий момент Дніпра за весь другий тайм (не рахуючи голу). Лаціо надійно діяв в обороні та більше не дав команді Маркевича створити бодай щось біля воріт Беріши.

Незадовго до фінального свистка господарі заробили небезпечний штрафний. Катальді небезпечно розрядив сво гармату, однак Бойко у класному стрибку цей постріл парирував. Втім, третій м'яч голкіперу Дніпра все одно довелся виймати з сітки власних воріт. Футболісти Лаціо непогано розіграли кутовий, після якого Матос затримався при створенні штучного офсайду, залишивши Джорджевича на побаченні з Бойком - серб такий подарунок використав та без проблем забив 3-й гол, встановивши остаточний рахунок матчу 3:1.

Як підсумок, свій останній єврокубковий матч у сезоні Дніпро проведе вдома проти Русенборга, і навіть у присутності рідних вболівальників, вітм, турнірного значення ця гра вже мати не буде, адже команда втратила навіть теоретичні шанси на вихід у плей-офф.

Коментарі ()