Головне

Як Шахтар у Запоріжжі зустріли, а Олександрія на ювілей награла. Підсумки 15-го туру УПЛ

25.11.2015 14:53 551 0
Як Шахтар у Запоріжжі зустріли, а Олександрія на ювілей награла. Підсумки 15-го туру УПЛ

Дві перемоги господарів, три звитяги в гостей, дві мирові – таким є "сухий" підсумок результатів матчів, що відбулися. Проте нудним і таким, який пройшов без цікавинок, поточний тур аж ніяк не назвеш. Так, один з клубів вищого дивізіону став членом імпровізованого "клубу 100". Про все це й як завжди більше – у матеріалі від Чемпіона.

Подія туру

Завдяки перемозі над харківським Металістом команда Юрія Вернидуба порівнялася за очками з дніпропетровським Дніпром – тепер обидва клуби мають по 28 балів і ділять третю сходинку. Таким чином, "чорно-білі" скористалися невиразною грою у виконанні одного з трьох українських грандів, який примудрився зіграти внічию в двох останніх матчах з трьох і суттєво погіршив свої шанси не тільки на друге місце, а й на "бронзу". В наступному ігровому колі "Дніпряни" проекзаменують Ворсклу, а луганці випробують міць Сталі.

Команда туру

Одеський Чорноморець показав найкращий, серед інших команд, футбол у черговому турі української Прем’єр-ліги. Команда Олександра Бабича здобула нічию в поєдинку з дніпропетровським Дніпром, показавши змістовний і акцентований на атаку футбол в матчі з очевидним фаворитом. Ба, навіть більше, "чорно-сині" претендували на перемогу, але не змогли використати стовідсотковий гольовий шанс, влучивши у перекладину воріт Дениса Бойка. А от гості зіграли не вельми добре, як в обороні, так і в атаці. Щонайменше частково "виною" такій грі команди – немала кількість травм футболістів "синьо-біло-блакитних".

Матч туру

Поєдинок дніпродзержинської Сталі та львівських Карпат став кращою, на нашу думку, грою чергового ігрового кола чемпіонату України. Обидві команди відносяться до числа колективів, які надають перевагу активній грі в атаці. Саме тому в особистому матчі обидва клуби створили немалу кількість гольових моментів, хоча й зуміли завдати лише по одному результативному удару. Зазначимо, що колектив Володимира Мазяра міг вирвати перемогу, проте півзахисник команди Антон Котляр не зміг реалізувати пенальті на останніх хвилинах матчу.

Банер туру

Незважаючи на очікування донецького Шахтаря, який провів зустріч із луцькою Волинню на стадіоні "Славутич-Арена" у Запоріжжі, щонайменше декілька місцевих вболівальників ентузіазму з приводу приїзду "помаранчево-чорних" не виявили. Посеред матчу невідома кількість вболівальників виступила з ініціативою вивісити банер "Вам тут не раді". Напис на російській мові провисів щонайбільше п’ять хвилин, після чого був прибраний, імовірно, працівниками арени.

Ювілей туру

Гра із запорізьким Металургом стала для футбольного клубу Олександрія 100-м матчем у Прем’єр-лізі України. Знаменний матч записав на свій рахунок і хорватський виконавець донецького Шахтаря Даріо Срна. Правий латераль "Гірників" провів 200-й матч у чемпіонатах України в якості капітана команди. Вже на тижні Даріо зможе відсвяткувати таку подію, адже матч з мадридським Реалом Срна пропускає через дискваліфікацію. Наразі доробок Даріо в нинішньому сезоні складає 21 матч, в яких екс-гравець Хайдука забив чотири голи й віддав чотири гольові передачі.

Цитата туру

Наставник дніпродзержинської Сталі Володимир Мазяр знайшов причину недобору очок своєї команди у прояві дії вищих сил: "В цілому, ми втратили сьогодні перемогу, і це навіть якщо не рахувати нереалізований пенальті. У нас сьогодні фактично вилетів увесь лівий фланг: ми грали без лівого захисника й лівого півзахисника, без капітана команди. Але тим, хто їх замінив, я можу тільки подякувати. Ми сьогодні виглядали достойно. Чомусь футбольний Бог поки що нам не дає набирати очки. Протягом усього чемпіонату ми втратили немало очок на останніх хвилинах, і коли в кінці чемпіонату сядемо й підрахуємо — їх буде багато. Що стосується пенальті, то я вважаю, що якщо є порушення правил, і гравець грає руками в своєму штрафному майданчику, то треба ставити одинадцятиметровий. Якщо є затримка руками, то є фол, і теж треба ставити пенальті. Судді повинні фіксувати усі порушення правил. Сьогодні був не 100-відсотковий, а 200-відсотковий пенальті!".

Гравець туру

Півзахисник київського Динамо Денис Гармаш став кращим, на нашу, думку, виконавцем туру, що минув. Після важкої травми хавбек національної збірної України важко набирав ігрову форму, й от тепер Денис може принести "біло-синім" значно більше користі, у тому числі – в Лізі чемпіонів. Гол і розкішна гольова передача на Жуніора Мораєса стали логічним наслідком класної гри хавбека. На тлі майбутнього поєдинку з Порту не варто забувати, що саме Гармаш був кращим гравцем протистояння з "Драконами" у Києві.

Гол туру

На думку Чемпіона, нападник полтавської Ворскли Антон Шиндер забив найбільш видовищний та гарний гол у 15-му ігровому колі. Нападник полтавців не тільки став героєм поєдинку з ужгородською Говерлою, але й відзначився дуже гарним результативним ударом. Прийнявши передачу від Санжара Турсунова лівіше від лінії штрафного майданчика, колишній гравець сімферопольської Таврії одним дотиком м’яч прийняв та підробив собі під удар, а іншим – завдав відмінного пострілу в ближній верхній кут. Таким чином, нападник провів четвертий гол у нинішньому сезоні.

Коментарі ()