Головне

Ліга Чемпіонів. 5 тур. Шахтар - Реал 3:4. Як забити тричі Мадриду, але програти

25.11.2015 23:58 2106 0
Ліга Чемпіонів. 5 тур. Шахтар - Реал 3:4. Як забити тричі Мадриду, але програти

Шахтар удома поступився мадридському Реалу у матчі 5-го туру групового етапу Ліги Чемпіонів, ледь не відігравшись наприкінці зустрічі. Та все ж трьох м'ячів за десять хвилини не вистачило підопічним Мірчі Луческу навіть для нічиєї. Пропустисши чотири голи до 70-ої хвилини розраховувати на позивтивний підсумок було важко. Проте саме Шахтар залишився фаворитом у боротьбі за місце у Лізі Європи, адже Мальме програв ПСЖ.

"Помаранчево-чорні" протягом переважної більшості матчу не були схожими самі на себе. Якщо у Мадриді та матчі з ПСЖ у них було чимало моментів, і просто не щастило забити, то цього разу моментів було. У першому таймі вони жодного разу не влучили у ствір воріт, а найнебезпечнішим був удар головою Гладкого повз дальню стійку.

Реал у першій половині відзначився лише одного разу. П'ятов чомусь залишив ворота, його перекинув Бейл, а Роналду пробивав у пусту рамку. Щодо інших моментів, то або П'ятов із захисниками блокували спроби, або "вершкові" пробивали неточно.

Початок другого тайму Шахтар провалив. Модрич з Карвахалем довели рахунок до розгромного, а дубль Роналду на 70-й хвилині, здавалося, зняв усі питання про переможця дуелі.

Як виявилося - ні. Арбітр призначив пенальті за фол Каземіро на Тайсоні. Тейшейра пробив Касілью, після чого Шахтар заграв агресино, швидко та розкуто. Та і самі мадридці, очевидно, розслабилися та не очікували такого. Через шість хвилин подачу з кутового Степаненко продовжив на дальню стійку, де вільним опинився Дентіньо. А зе через п'ять Тейшейра отримав пас у районі 11-метрової позначки та без перешкод пробив у кут.

Трибуни погнали "гірників" уперед, але часу, що залишився (плюс три хвилини компенсованого) не вистачило для неймовірного камбеку. Шахтар прорав у Львові Реалу 3:4, відігравши на своєму рівні лише останні 15 хвилин. до 75-ої хвилини "помаранчево-чорні", швидше, мучилися, а не грали, тому перемога мадридців є закономірною.

Коментарі ()