Головне

Кварцяний: "Поступилися Шахтарю в найголовніших футбольних компонентах"

22.11.2015 13:46 489 0

Ворскла поступилася Шахтарю в найголовніших футбольних компонентах.

На цьому наголосив головний тренер луцького клубу Віталій Кварцяний, який прокоментував поразку своєї команди від Шахтаря у матчі 15-го туру УПЛ.

"Поступилися в найголовніших футбольних компонентах: швидкості, пристрасті і бажанні боротися до кінця. Не буду сильно звинувачувати футболістів, бо не могли повноцінно підготуватися до зустрічі з Шахтарем. Треба було провести хоча б дві контрольні гри з серйозним суперником. Або, припустимо, з командою Першої або Другої ліги", - зазначив він.

"Це у нас не вийшло, багато колективів розпущені, а ті, які знаходяться поблизу нашого регіону, відмовилися. Донеччани на підготовчому етапі зустрічалися з хорошими турецькими клубами. Луческу випробував кілька інших гравців. Видно було по складу, що ми імпровізували. Відсотків на 70% вгадали, хто вийде на поле сьогодні",-  додав він.

За словами Кварцяного, футболісти його команди не могли впоратися з індивідуальними швидкісними якостями суперника.

"Але наші хлопці не могли впоратися з індивідуальними швидкісними якостями суперника і з такими універсальними футболістами, як Кучер, Срна, Ісмаїлі. Не кажу вже про швидкісних гравців в центральній лінії. Тайсон, діючи на позиції опорника, робив божевільні швидкісні ривки по 70 метрів. У нас немає того, хто його наздожене", - сказав фахівець.

"Шахтар просто зім'яв нас швидкісною роботою. Ми дезорганізувалися відразу, граючи глибоко ззаду. Ніхто не говорив так робити. Але сьогодні багато хто не хоче глибоко діяти на атаку, багато переміщатися на порожньому місці, а на м'яч не грати. Півтори години проводив передматчеву установку. Все їм розповідали і показували, але вони грали у свій футбол і глибоко сідали назад", - поскаржився Кварцяний, слова якого наводить прес-служба Шахтаря.

Коментарі ()