Головне

Чемпіонат Іспанії. Реал - Барселона. 0:4. Такого точно ніхто не очікував

21.11.2015 22:40 1460 0
Чемпіонат Іспанії. Реал - Барселона. 0:4. Такого точно ніхто не очікував

До головного матчу першого кола іспанської Прімери Реал та Барселона підходили не у рівному становищі. За 11 турів "блаугранас" встигли програти двічі, але, незважаючи на це,все одно на три очки випереджали Реал. "Вершкові" до поразки від Севільї у минулому турі мали безпрограшну серію, однак в ній також було три нічийних результати.  У чемпіонаті такого рівня навіть таке відставання повинно було мотивувати мадридський клуб на перемогу, тим більше, підопічні Бенітеса грали на рідному Бернабеу.

Господарі підійшли до матчу у бойовому складі. Нарешті повернувся на поле Карім Бензема, який разом Гаретом Бейлом та Кріштіану Роналду наводив жах на команди у попередніх турах. Більше того, Карім забив чотири голи в останніх шести "ель класіко", а це більше, ніж у Кріштіану Роналду. У португальського нападаника за цей же відрізок всього три голи (2 з пенальті).

Щодо Барселони, то під питанням була участь у матчі нападника Ліонеля Мессі. На щастя вболівальників Барси, аргентинець таки оговтався від травми та участь у матчі взяв, втім, розпочав його на лаві запасних. Не менш важлива була і дуель головних тренерів. Для Рафаеля Бенітеса це було перше "ель класіко" у тренерській кар'єрі, але в цілому у наставника мадридського клубу більше досвіду, ніж у більш молодого Луїса Енріке, втім, тут цей досвід мало чим допоміг - Бенітес точно запам'ятає цей поєдинок на все життя.

Команди почали матч активно, а вже на 7-й та 9-й хвилині обмінялися моментами. Перший створили гравці "блаугранас", втім, удар Неймара після скидки від Суареса пройшов вище воріт. Реал відповів гострим прострілом від Роналду, але загрозу нівелював Браво, який вчасно вийшов на перехоплення і м'яч забрав. Вже на 11-й хвилині глядачі могли спостерігати перший забитий м'яч. Господарі грубо обрізалися у центрі поля, звідти пішла проникаюча передача на Суареса, який у дотик зовнішньою стороною стопи переправив м'яч у дальній кут воріт Наваса.

Сказати, що весь Бернабеу був у шоці - нічого не сказати, але це був тільки початок. Після голу Барса ще мала дві непогані нагоди забити другий гол, однак удари Ракітича та Серхі Роберто пішли над воротами. У свою чергу у Реала в атаці мало що виходило. Небезпечних моментів команда до середини першого тайму не мала, а Браво знаходивя фактично без роботи. Лише на 29-й хвилині відбувся перший удар у площину воріт Барселони, однак постріл Хамеса з метрів 20-ти Браво парирував.

Один зі свої кращих шансів господарі не змогли реалізувати за 6 хвилин до перерви. Браво на виході помилися та випустив м'яч з рук. міг його покарати Роналду, але захисники Барси свого голкіпера підстрахували та м'яч винесли. Вже через хвилину за свій невикористаний момент Реал був покараний другим голом: Іньєста віддав просто магічну передачу на хід Неймару, який з лівого краю карного прошив Наваса вдруге. На 45-й хвилині господарі і зовсім могли "горіти" 0:3. Цього разу виручив Марсело, який з лінії карного виніс м'яч після пострілу з 6-ти метрів від Суареса. Намагався додати у ворота Ракітич, але пробив хорват неточно.

У перерві обидва тренери вирішили обійтися без замін. Реалу пауза пішла на користь. Команда заграти активніше в атаці і до 49-ї хвилини два гольові моменти. Перший був у Марсело, але захисник пробив у сітку із зовнішнього боку. Знову здалеку вирішив перевірити Браво Хамес Родрігес, але його удар з розвороту голкіпер Барселони у черговий раз парирував. Гості з відповіддю не забарился. На 52-й хвилині Навас врятував свою команду після класного удару під поперечку від Неймара, втім, вже через хвилину голкіпер Реала був безсилий після більярдного удару від Іньєсти. Описати комбінацію Барси, яка призвела до голу - майже неможливо, її потрібно бачити!

Трохи згодом на поле вийшов Мессі, який змінив Ракітича, але особливо малюнок гри Барселони після цього не змінився. Після голу Іньєсти нарешті нагадав про себе (не з кращого боку) Кріштіану Роналду, який при виході 1 на 1 не зміг перекинути Браво. Показав португальцю як потрібно релізовувати таки нагоди Луїс Суарес, який на 73-й хвилині оформив дубль та довів рахунок до непристойного. Після цього Реал зовсім впав у відчай, а за 8 хвилин до фінального свистка нерви не витримали у Іско. Іспанець грубо зіграв проти Неймара, вдаривши того ззаду по ногах та отримав перед очима "червоне світло".

Навіть у меншості мадридці примудрилися за такої гри створити два моменти. На 87-й низом поруч зі стійкою відправив м'яч Бензема, а через дві хвилини Кладіо Браво парирував удар впритул від Кріштіану Роналду. Барса також мала нагоду вкотити і 5-й, втім, Мунір після прострілу від Неймара з лівого флангу примудрився з вбивчої позиції пробити повз ворота. У результаті Барселона здобула перконливу перемогу на виїзді з рахунком 4:0 та відірвалася від "вершкових" вже на шість очок.

Коментарі ()