Головне

Кількість учасників чемпіонатів світу з футболу може бути збільшена

10.11.2015 17:28 281 0

Кількість учасників чемпіонатів світу з футболу може бути збільшена.

З такою ідеєю виступив Кандидат в президенти ФІФА генсекретар УЄФА Джанні Інфантіно.

Його ідея полягає в тому, щоб розширити кількість учасників головного футбольного турніру планети - Чемпіонату світу.

Зараз на Мундіаль їдуть 32 команди. На думку Інфантіно, подібний підхід можна буде застосувати лише у відборі на ЧС-2026.

"Я вірю в розширення Кубка світу, що ґрунтується на досвіді, який у нас був з чемпіонатом Європи. Подивіться на кваліфікаційні турніри, де проходять у фінальну частину деякі команди, які ніколи не кваліфікувалися до того, а збірні, які зазвичай були учасниками великих турнірів, не можуть пробитися в основний раунд змагань", - зазначив він.

"Таким чином створюється абсолютно нова динаміка у відбірковому раунді, виникає новий інтерес. Якщо ми серйозно ставимося до розвитку футболу, то ми повинні залучати більше асоціацій на краще футбольної події - Кубку світу", - розповів Інфантіно, слова якого наводить РБК Украина.

Нагадаємо, вибори нового президента ФІФА відбудуться 26 лютого 2016 року.

За президентство боротимуться сім кандидатів - відсторонений від посади президент УЄФА Мішель Платіні, принц Йорданії Алі бін аль-Хуссейн, генеральний секретар УЄФА Джанні Інфантіно, глава Азіатської футбольної конфедерації шейх Салман бін Ібрагім аль-Халіфа, колишній заступник генерального секретаря ФІФА Жером Шампань, глава Футбольної асоціації Ліберії Муса Билити і південноафриканець Токіо Севале.

Вибори нового президента ФІФА відбудуться 26 лютого.

Коментарі ()