Головне

Прем'єр-ліга. 13 тур. Зоря - Шахтар 1:7. Клас знищив порядок

30.10.2015 21:54 986 0
Прем'єр-ліга. 13 тур. Зоря - Шахтар 1:7. Клас знищив порядок

Луганська Зоря зазнала розгромної поразки від Шахтаря у 13-му турі УПЛ. В поєдинку, в якому луганчани півтора тайми по грі ні в чому не поступалися супернику, а моментами, навіть, перегравали його, клас виконавців Мірчі Луческу зіграв своє.

З перших хвилин зустрічі господарі захопили ініціативу і гостро атакували. В свою чергу, гірники не могли підійти до воріт суперника. Перший реальний момент в грі стався на 25-й хвилині, коли Гордієнко вискочив на побачення з Каніболоцьким, проте не зміг його переграти.

Незважаючи на те, що Зоря дуже пристойно виглядала в першій 45-ть, гол у ворота команди Вернидуба прийшов нізвідки. Фред пробивав з-за штрафного, Сіваков зачепив головою м'яч, дезорієнтувавши голкіпера, і він опинився у сітці.

Початок другого тайму ознаменувався швидким голом гірників. Після стандарту повітря в штрафному виграв Степаненко, який і переграв головою голкіпера. А вже за десять хвилин Шахтар розіграв класну комбінацію, яку ударом майже в порожні ворота завершив Тейшейра. Здавалося, що на цьому гру можна завершувати, проте Зоря ще поборолась.

На 67-й хвилині луганчани відіграли один м'яч з пенальті, який Петряк заробив, влучивши у руку Фреда в штрафному. Проте, про інтригу тут не могло бути й мови, адже вже за дві хвилини Тейшейра забив четвертого, використавши помилку воротаря, який вийшов за межі карного майданчика.

Ну і після цього Зоря остаточно посипалася. Тотальне невезіння і слабка реалізація вплинула на психологію команди, яка пропустила ще три голи - два від Едуардо, і гол-красень від Тараса Степаненка на останніх хвилинах цього протистояння.

У підсумку, Зоря зазнала розгромної поразки. Однак цей матч - яскраве спростування футбольного "порядок б'є клас". Бо сьогодні саме клас гравців Шахтаря зіграв свою роль. Адже луганчани створили не мало моментів, проте не змогли їх реалізувати, а донеччани - змогли. І тепер з хорошим настроєм можуть готуватися на важливу дуель з Мальме.

Коментарі ()