Головне

Чемпіонат Іспанії. Сельта - Реал 1:3. А могло бути по-іншому

24.10.2015 19:55 836 0
Чемпіонат Іспанії. Сельта - Реал 1:3. А могло бути по-іншому

Одним з центральних матчів 9-го туру іспанської Ла-Ліги по праву вважався поєдинок Сельта - Реал. Команда Едуардо Беріссо набрала в цьому сезоні хороший хід, і до цього поєдинку знаходилася у трійці кращих з підсумками 8-ми турів. Втім, перед цією грою всі цифри говорили на користь підопічних Бенітеса, адже Сельта програла шість із семи останніх матчів проти Реала. Та й різниця пропущених м'ячів істотно говорить про перевагу мадридського клубу: Сельта пропустила від Реала більше голів, ніж інші клуби у вищому дивізіоні за всю історію - 130!.

Реал розпочав поєдинок дуже впевнено, взявши під контроль м'яч вже зі стартових хвилин, а вже на 8-й хвилині перевагу мадридського клубу у забитий гол матеріалізував Кріштіану Роналду. Захисники явно проспали прорив лівим флангом від Лукаса Васкеса, який вирізав точну передачу у центр карного, де португалець спокійно і розстріляв ворота Альвареса.

Після цього голу Сельта нарешті зібралася і пішла великими силами на ворота мадридців. З 14-ї до 20-ї хвилини Навасу довелося попітніти. Голкіпер Реала показав дива майстерності парирувавши у стрибку вбивчий удар від Орельяни. До того голкіпер Реала виручив свою команду після удару головою від того ж Орельяни. Сельта фактично затисла гостей на власній половині поля, Реал навіть не міг спокійно вивести м'яч бодай у центр поля.

Втім, массовані атаки підопічних Беріссо обернулися саме проти його команди, почали з'являтися відкриті зони, що у підсумку призвело до другого пропущенного м'яча: Хесе виконав класну передачу на правий фланг в напрямку Данило, а той з 16 метрів розстріляв Альвареса. Атакують одні - забивають інші... Вже після другого пропущеного гола моментів у Сельти стало менше. По суті, небезпечно біля воріт Реала було тільки перед самою перервою, але двічі шикарно грав один з кращих футболістів матчу Кейлор Навас.

Другий тайм почався з моменту біля воріт Реала, і знову на вістрі був невтомний Орельяна. Півзахисник пробивав з лінії штрафного, закручуючи м'яч у дальній кут, але трохи не докрутив. Відповідь Реала не змусила себе довго чекати: Роналду віддав на Васкеса, той один в один обіграв Кабраля, проте, вийшовши на побачення з Альваресом, перекинути голкіпера не зумів. Сельта продовжувала атакувати великими силами, прагнувши зрівняти рахунок. Господарі, програючи 0:2 все одно проводили, напевно, один з кращих матчів проти Реала за останні кілька років. На жаль, все зламав епізод на 60-й хвилині, коли вилучення отримав Кабраль, який став вчити життю арбітра матчу після фолу його партнера на Рамосі.

Залишившись у меншості, Сельта руки не опустила. Так, команда дещо обережніше почала діяти у захисті, однак атакувальний запал особливо нікуди не зник. Перевівши подих, та свідомо віддавши ініціативу гостям, Сельта ледь не поплатилася вже на 68-й хвилині, коли Іско примудрився з класної позиції пробити точно у голкіпера. Через шість хвилин над поперечкою запустив шкіряного Іско. Господарі поля відповили вже на 75-й хвилині: Ноліто посадив на п'яту точку всю оборону Реала, зблизився з Навасом, після чого пробив по воротах, воротар був уже безсилий, але Марсело з самою лінії дивом нівелював загрозу.

Цей момент явно вказав на те, що голу у ворота Реала бути! І він стався, втім, за 5 хвилин до перерви. Ноліто, який весь матч псував нерви оборонцям Реала, таки забив свій черговий гол: іспанець у стилі Мессі змістився з флангу ближе до центру та запустив потужним ударом м'яч у дев'ятку воріт Наваса. Після голу Сельта на хвилі успіху все ж спробувала довести справу до нічиї, однак такий собі ва-банк та меншість дозволили Реалу вже на доданих хвилинах зловити господарів на контратаці та забити 3-й гол, поховавши тим сами надії на нічию. Автором голу став Марсело.  Попри перемогу Реала, Сельта показала доволі якісний та яскравий футбол. І цим ще раз довела, що не просто так знаходиться у трійці кращих команд Іспанії.

Чемпіонат Іспанії-2015/16 з футболу

Матчі 9-го туру

24 жовтня

Сельта - Реал 1:3 (0:2)

Голи: 0:1 - Роналду (8), 0:2 - Данило (23), 1:2 - Ноліто (85), 1:3 - Марсело (90+5)

Cельта: Альварес, Кабраль, Кастро, Мальо, Гомес, Ернандес (Планас, 81), Фернандес, Орельяна (Гвідетти, 82), Васс (Радоя, 67), Нолито, Аспас

Реал: Навас, Варан, Марсело, Данило, Рамос, Кроос, Каземіро, Хесе (Черишев, 70), Модрич (Начо, 80), Васкес (Іско, 62), Роналду

Попередження: Кабраль (37), Васкес (52), Аспас (57), Ернандес (57), Фернандес (57), Ноліто (61)

Вилучення: Кабраль (57)

Коментарі ()