Головне

Рекордна кількість голів і гучна поразка чемпіона. Підсумки 11-го туру УПЛ

23.10.2015 18:32 494 0
Рекордна кількість голів і гучна поразка чемпіона. Підсумки 11-го туру УПЛ

Якщо ви скучили за видовищами та грішили на низьку результативність чемпіонату України серед кращих команд 11-й тур допоможе вам забути про всі колишні погані думки!

11-е ігрове коло подарувало найбільшу кількість голів з початку чемпіонату й ознаменувало собою загострення боротьби за першу сходинку. Про все це й як завжди більше – у матеріалі від Чемпіона.

Подія туру

Безпрограшна серія київського Динамо під керівництвом Сергія Реброва у внутрішніх змаганнях "померла" на позначці у 38 матчів. На превеликий жаль уболівальників "біло-синіх", це сталося у матчі з найбільш принциповим опонентом клубу. Після того, як команда Мірчі Луческу взяла три очки у столиці, у турнірній таблиці встановилося двовладдя. До кінця першої частини чемпіонату донеччани ще зустрінуться з луганською Зорею - одним із головних претендентів на медалі.

Команда туру

Команда Володимира Шарана, футбольний клуб Олександрія, на нашу думку, заслужила статус найкращого колективу туру. Перегравши на своєму полі луцьку Волинь, олександрійці здобули вже другу перемогу у п’яти матчах і закріпилися у середині таблиці про ранги. Новачка елітного дивізіону не назвеш претендентом на місце у єврокубках - головним завданням команди на сезон є збереження прописки у Прем’єр-лізі. Цікаво, що ця команда є однією з найбільш "домашніх" в Україні - 10 із 12-ти загальних завойованих очок Олександрія здобула на рідній арені.

Матч туру

Протистояння київського Динамо та донецького Шахтаря цього разу інтриги та здорової конкуренції глядачам не подарувало. На полі царювала лише одна команда, яка у підсумку стала переможцем матчу. Вікторія підопічних румунського наставника Мірчі Луческу стала цілком заслуженим результатом зусиль гостей НСК Олімпійський і проваленої колективом Сергія Реброва гри. Динамо поступилося у чемпіонатах України з різницею у три м’ячі вперше в історії. Закладається думка, що для того, щоб "прокинутися" від осінньої сплячки, "біло-синім" за "правління" Реброва подекуди треба отримати відчутного копняка. Згадаймо, як рік тому команда програла Ольборгу у Данії...

Суддівство туру

В 11-му ігровому колі нашу увагу привернули два епізоди центрального матчу туру та першої частини чемпіонату. На початку матчу харківський рефері Анатолій Абдула показав жовту картку бразильському півзахисникові Алексу Тейшейрі за відмашку у бік португальського хавбека киян Мігеля Велозу. На нашу думку, покарання бразильця за навмисний удар "динамівця" в обличчя ліктем було адекватним. Також окремого розбору потребують картки, які отримав парагвайський хавбек "біло-синіх" Дерліс Гонсалес. На нашу думку, в обох випадках Абдула вчинив правильно, і в цілому зі своїми обов’язками суддя впорався.

Антигерой туру

Півзахисник київського Динамо Дерліс Гонсалес знову проявив себе з найгіршого боку. Придбаний влітку у швейцарського Базеля, поки Дерліс справляє неоднозначне враження. Якщо в активі гравця відмінні матчі проти Маккабі та Ворскли, то серед ігор, які кидають тінь на його ім’я, значаться протистояння проти сильних опонентів - Гонсалес провалив матчі проти Порту та Шахтаря. Червона картка у матчі проти "гірників" ще й засвідчила, що Дерліса треба гарненько полікувати проти "гарячки" на полі...

Рекордсмен туру

Хавбек дніпропетровського Дніпра Руслан Ротань зіграв 150-й матч у футболці "синьо-біло-блакитного" клубу у якості капітана. Знаменна подія відбулася у матчі проти дніпродзержинської Сталі, проти якої віце-капітан збірної ще й забив гол. Це - найбільша цифра в історії дворазового чемпіона СРСР. Ротань залишається стрижневим виконавцем "синьо-біло-блакитних" і важливим футболістом для збірної України. Зазначимо, що Руслан провів третій гол у поточному чемпіонаті. При цьому, що є фактом більш дивним, поки що Ротань не віддав жодної гольової передачі...

Цитата туру

Нападник дніпропетровського Дніпра Євген Селезньов розказав про свої "бомбардирські" плани: "Безус попросив дати йому пробити пенальті, проте я сказав йому, що дуже хочу побити гольовий рекорд Протасова (мова про найкращого бомбардира в історії Дніпра - С.М.). У мене залишилося не так багато часу для цього. Якось я цікавився, скільки він забив - там приблизно 130 м’ячів. 108? От мені треба перевершити цей показник. Ні, так не треба говорити. Мені б хотілося перевершити цей рекорд. Не буду лукавити..."

Ювілей туру

Захисник донецького Шахтаря Олександр Кучер провів 250-й матч за "помаранчево-чорний" клуб (мова про офіційні поєдинки). Приємна цифра припала на матч проти київського Динамо. Кучер є одним з найкращих захисників чемпіонату нашої Прем’єр-ліги з українським паспортом і заслужено регулярно викликається у головну команду країни. З початку сезону на рахунку Олександра 7 матчів та один гол у чемпіонаті, також Кучер провів два матчі (у Мальме  був третій, - примітка редакції) у Лізі Чемпіонів.

Гравець туру

Нападник дніпропетровського Дніпра Євген Селезньов забив чотири голи у ворота дніпродзержинської Сталі. Такий результат підкорився Євгену вперше у кар’єрі. Наразі Селезньов перебуває чи не у найкращій формі з початку своєї професійної кар’єри ьа забив у чемпіонаті УПЛ з початку сезону вже 9 голів. Крім того, на рахунку Євгена у футболці Дніпра загалом стало 87 влучних ударів, і це - другий результат в історії клубу.

Гол туру

Перший гол нападника запорізького Металурга Руслана Платона у ворота Чорноморця став найкращим, на нашу думку, взяттям воріт у турі, що відбувся. Платон красиво обігрався з партнером й, отримавши передачу у межах штрафного майданчика, завдав удару з льоту - голкіпер "моряків" Євген Боровик проти такого розвитку подій був безсилим. Голи досвідченого форварда (наразі Руслану 33 роки) стали для нападника першими з початку сезону. 

Коментарі ()