Головне

Палкін не знає, коли Шахтар повернеться в Донецьк

20.10.2015 19:35 364 0

Донецький Шахтар повернеться в Донецьк, коли там буде безпечно.

Про це заявив генеральний директор донецького клубу Сергій Палкін.

"Ніхто не знає, коли Шахтар повернеться. Ситуація настільки складна, що прогнозувати надзвичайно складно. І те "потепління", яке останнім часом виникло між "ЛНР", "ДНР" і Україна - це, звичайно, хороший знак, але він жодним чином не дає чіткого розуміння того, коли клуб повернеться в Донецьк. Також хотів би додати, що я не розділяю першу і другу команди. На Донбас Шахтар повернеться у повному складі, починаючи від академії і закінчуючи основою.

Які конкретно умови мають бути виконані для повернення в Донецьк? Передусім, питання безпеки. Є питання по легіонерах, сім'ї яких живуть за кордоном, читають пресу. Зрозуміло, яке у них думка склалася про події. У такій ситуації навіть ми нічого не зможемо зробити, якщо футболісти боятимуться їхати в Донецьк.

Я дуже сподіваюся, що усі футболісти будуть раді повернутися в Донецьк. Адже в тій ситуації, в якій ми зараз знаходимося, успішно функціонувати непросто. У історії футболу ще не було аналогічного випадку, і виникає питання: "Як довго це усе триватиме"? Врешті-решт, ми не можемо вічно жити в еміграції, без своїх уболівальників, бази, стадіону...

Звичайно, ми спілкуємося з футболістами у формальній, неформальній обстановках, вони хочуть повернутися в Донецьк. Але, повторюся, все залежить від безпеки. Треба вирішувати і технічні аспекти: відновлення аеропорту, доріг і тому подібне. Скільки це займе часу? Тимчасово можемо літати з Маріуполя або із Запоріжжя. Безумовно, ми зіткнемося з труднощами, але вони не критичні", - цитує Палкіна matchday.ua.

Коментарі ()