Головне

Ліга Чемпіонів. 3 тур. Мальме - Шахтар 1:0. Зіпсований ювілей для Луческу

21.10.2015 23:50 1415 0
Ліга Чемпіонів. 3 тур. Мальме - Шахтар 1:0. Зіпсований ювілей для Луческу

Донецький Шахтар продовжує провально виступати у Лізі Чемпіонів поточного сезону. Цього разу у 3-му турі підопічні Мірчі Луческу програли аутсайдеру групи шведському Мальме, і програли по-ділу. За весь матч "гірники" не створили жодного дійсно небезпечного моменту, і це при тотальному володінні м'ячем 70 на 30. Натомість Мальме з цього витиснув масимум, а могла команда Оге Харейде і зовсім зганьбити донецький клуб, але про все по порядку.

Зі стартових хвилин стало зрозуміло, хто буде грати першим номером. Гості вже до 15-ї хвилини довели володіння м'ячем на свою користь 65 на 35 відсотків, але особливих дивідендів це не приносило. "Гірники" намагалися грати лише через дрібний короткий пас, який без проблем перекусувала оборона суперника, а на 17-й хвилині для Шахтаря ця тяганина завершилася помилкою, яка призвела у підсумку до пропущеного голу. Вже перша атака шведської команди принесла свої дивіденди, коли Конате прорвався лівим флангом та вирізав точний пас у карний на Розенберга, який і розстріляв ворота П'ятова. Варто тут зазначити невчасне падіння Ракицького, який і дозволив шведу без перешкод прийняти м'яч та відкрити рахунок.

Після голу "гірники" почали нервувати, поспішати, і ледь не пропустили вдруге, на щастя, удар Левіцкі з-за меж карного пішов на трибуни стадіону. Шахтар відповів аж на 25-й хвилині, але удар Гладкого після кутового заблокував захисник, через хвилину вібувся удар від Тейшейри впритул, який прийняв на себе Розенберг, а ще через хвилину міг зрівняти рахунок співвітчизник Алекса Фред, втім, його постріл вже у карному після скидки Гладкого пройшов повз стійку воріт Віланда.

Після цього "спалаху" Шахтар дещо збавив оберти і за справу взявся Мальме, який ще до перерви міг накидати донецькій команді мінімум 2 голи. Кращий шанс втратив на 39-й хвилині Бергет. Норвежця вивели 1 на 1 з П'ятовим, однак Андрій дивом парирував на кутовий постріл з близької відстані. Мав ще один момент Розенберг, однак цього разу капітан Мальме головою після подачі з кутового пробив над поперечкою. Шахтар під завершення тайму ніяк не міг вийти з-під пресингу шведів, а вже на доданій 2-й хвилині серйозної травми ледь не зазнав Срна. На щастя, у перерві лікарі його поставили на ноги і хорват зміг продовжити матч.

Луческу у перерві вирішив не перебудовувати гру команди. Шахтар так само володів перевагою у володінні м'ячем, але цього разу вже без гостроти. На 56-й хвилині "гірників" ледь не поховав остаточно Срна, який у карному сфолив проти суперника. На щастя, тут знову дива майстерності продемонстрував П'ятов, який парирував пенальті у виконанні Джурджича... Мальме на цьому не зупинився, через 7 хвилин П'ятов вже свої команді допомогти не зумів, однак допомогла стійка після небезпечного навісу з кута поля. На 65-й хвилині П'ятов ще двічі врятував Шахтар після обрізки захисників - спочатку Андрій нівелював вихід 1 на 1, а потім удар із середьої відстані від Джурджича, який вже намагався додати фактично у порожні ворота.

На цьому моменти Мальме не закінчился. Черговий шанс забити 2-й м'яч мав активний Бергет, який впритул після прострілу від партнера ледь не переправив м'яч у ворота Шахтаря - Ісмаїлі та П'ятов на двох загрозу нівелювали. І лише після такої навали Шахтар створив щось схоже на момент, коли здалеку розрядив свою гармату Ракицький - Віланд з-під поперечки перевів м'яч на кутовий. В результаті Шахтар так і не зміг зібратися, а час і втома вже брали своє. Лише за 2 хвилини до фінального свистка міг замкнути скидку від Коваленка у карному Степаненко, однак Тарас явно не очікував такого розвитку подій та фактично корпусом відправив м'яч за межі поля. У підсумку Мальме домігся позитивного для себе результату, залишивши Шахтар з нулем у графі очок. Ось такий "подарунок" зробили "гірники" для Містера у матчі, який став для нього 100-тим у Лізі Чемпіонів. Сподіваємося, що Луческу зробить певні висновки, і вже у Львові команда покаже зовсім інший футбол проти шведського міцного "горішка".

Коментарі ()