Головне

Ліга Чемпіонів. 3 тур. Динамо - Челсі 0:0. Коли гра в обороні важливіша

20.10.2015 23:58 1678 0
Ліга Чемпіонів. 3 тур. Динамо - Челсі 0:0. Коли гра в обороні важливіша

Як і прогнозував Чемпіон у своєму попередньому матеріалі, Динамо та Челсі сильнішого у Києві не виявили. Правда, помилилася наша редакція, поставивши, що цей матч буде результативним. Як виявилося, команди відіграли переважніше на оборону, задовольнившись нулями на табло.

Сергій Ребров вирішив зробити чимало перестановок у порівнянні з ганебно програним поєдинком проти донецького Шахтаря у чемпіонаті. У запасі залишилися Антунеш, Велозу, Мораес, Гармаш і Гусєв. Натомість, зі стартових хвилин вийшов Рибалка, який попередню зустріч пропустив через ушкодження. Також тренер довірився Гонсалесу, Буяльському, Хачеріді та Кравцю.

І відразу, отримавши стартові протоколи, стало лячно за Хачеріді. Перед звітним матчем багато говорили, що хамовитий Дієго Коста може спровокувати Євгена. А він, як відомо, досить легко піддається на такі "штучки". Віримо, що тренерський штаб серйозно поговорив із захисником, котрий свої нерви й емоції заховав подалі, чим може розраховувати на похвалу.

Динамо знітилося у перші хвилини. Тут приховувати нічого. Кияни просто давно не грали проти таких серйозних колективів, тому тиснула на них відповідальність. А коли "біло-сині" зрозуміли, що з цим суперником цілком можна грати навіть першим номером, то перехопили ініціативу, затиснувши на останніх хвилинах (що першого тайму, що другого) лондонців на їхній половині поля.

Однак, якщо говорити об'єктивно, то моментів у команд за весь матч було обмаль. У Челсі - це, звичайно ж, удар Вілліана у поперечку на початку другого тайму та спроба Фабрегаса, прийнята стійкою, у першій половині. У Динамо ж пригадується лише удар Буяльського поруч зі стійкою у першому таймі.

А як же момент Матича, запитаєте ви? Так, це був супермомент. Проте цей момент "динамівці" створили самі собі, а не суперники, про що малося на увазі у попередньому реченні. І Було б прикро, якби єдина помилка Хачеріді завершилася голом. На наше щастя, Матич у ствір воріт не влучив. (І слава Богу, що Драгович прибрав ноги, коли зрозумів, що підкат не пройде)

Загалом, була абсолютна рівна гра. Челсі більше бив, а Динамо більше володіло м'ячем, більше пасувалося та бігало по полю. Моурінью був незадоволений кінцівкою першого тайму, про що свідчили його помахи головою. Але коли Жозе побачив, як Динамо грає проти його підопічних у другому таймі, то цілком погодився на нічию. Лише одна заміна - підтвердження тому.

Отож, чемпіони України й Англії сильнішого у Києві не виявили. "Біло-сині" втратили першу сходинку у таблиці, але ще мають перевагу в одне очко над лондонцями. За два тижні буде дуель у відповідь, після чого і потрібно буде робити остаточні висновки - хто заслуговує пройти далі.

Коментарі ()