Головне

Прем'єр-ліга. 11 тур. Динамо - Шахтар 0:3. Луческу перериває безпрограшну серію Реброва

16.10.2015 21:25 1402 0
Прем'єр-ліга. 11 тур. Динамо - Шахтар 0:3. Луческу перериває безпрограшну серію Реброва

Рекордна безпрограшна серія київського Динамо у чемпіонаті України обірвалася на позначці у 38 матчів. У 39-му "біло-сині" вдома перед своїми вболівальниками були розгромлені донецьким Шахтарем. Окрім того, "гірники" ще й вийшли на перше місце у турнірній таблиці, потіснивши саме киян.

У стартових складах обох команд прихильників українського футболу чекало кілька сюрпризів. Ні у старті, ні у запасі не виявилося Рибалки у Динамо та Тайсона у Шахтаря. В українця, як виявилося, було ушкодження після збірної. Натомість, чому не грав бразилець, на момент написання цих слів відомо не було.

Луческу вирішив надати шанс з перших хвилин Бернарду. І той можливістю повністю скористався. Бразилець порвав на друзки на своєму фланзі співвітчизника з Динамо Даніло Сілву. Той увесь перший тайм провів з піднятою доверху головою, бо "гірники" раз у раз вантажили м'ячі на хід Бернарду.

І якщо у перші хвилини справжнім рятівником Динамо став Віда, який двічі кидався під удари після прострілів Бернарда, то на 40-й хвилині і Домагой нічого не зміг зробити. Незрозумілий провал у захисті у киян завершився точним пасом Бернарда у район 11-метрової позначки на вільного Марлоса. Той ще і каву встиг випити, поки переправив м'яч у кут воріт.

На другий тайм "динамівці" вийшли з метою відігратися. Настановою Реброва, очевидно, було йти вперед великими силами. По-іншому пояснити жахливі провали у захисті по гарячих слідах нереально. Динамо так "трималося" 15 хвилин, відбиваючись, а попереду нічого не створюючи.

На 59-й хвилині повіяло перемогою Шахтаря. Тейшейра заштовхав м'яч у сітку після прострілу Срни та невдалого вибивання Драговича. До речі, якби Алес не забив, то Анатолій Абдула (арбітр відсудив непогано, зазначимо) мав призначати пенальті за гру рукою Даніло Сілви. Проте арбітр дав дограти епізод, і виявився правим.

Добивав столичних футболістів той же Тейшейра, який уникнув оффсайду, вийшов на побачення із Шовковським і спокійно переграв воротаря. Луческу тут же зняв своїх лідерів, розуміючи, що попереду важливі протистояння з Мальме. А Коваленко та Нем, які замінили Бернарда та Марлоса, таких моментів на контратаках не мали.

А що ж Динамо, запитаєте Ви? А нічого!.. "Біло-сині" так нічого особливого і не зуміли створити, провівши чи не найгірший поєдинок під керівництвом Реброва. Здається, у другому таймі було лише кілька ударів. І ті або блокувалися, або були несильними. Насамкінець "динамівці" запам'яталися нервами. Гонсалес отримав червону картку, а Сидорчук ледь не відірвав ногу Гладкому.

Попереду у Динамо матч із Челсі, і киянам уже варто перемкнутися на неї. І розбирати даний провал у контексті того, щоб аналогічне непорозуміння не повторилося у майбутньому. Шахтар же у піднесеному настрої може готуватися до поїздки у Швецію.

P.S. Знаєте, є таке народне повір'я: якщо Луческу починає говорити перед матчами з Динамо про суддівство - Шахтар майже напевно перемагає. Жарти жартами, звичайно ж, але і такий факт має право на своє життя.

Коментарі ()