Головне

Як Кварцяний закривав арбітра в клітку, а гранди брали своє. Перші підсумки 1/8 фіналу Кубку України

25.09.2015 20:03 660 0
Як Кварцяний закривав арбітра в клітку, а гранди брали своє. Перші підсумки 1/8 фіналу Кубку України

У перших матчах 1/8 фіналу другого за вагомістю внутрішнього турніру України обійшлося без сенсацій – перемоги здобули всі ті, від кого це й очікували. Загалом глядачі побачили 18 забитих м’ячів, причому у шести поєдинках забивали лише гості.

Ми не забули про головних героїв і невдах змагання, які отримають по "заслугам" у матеріалі від Чемпіона.

Подія стадії

Одразу два клуби Першої ліги зуміли "відібрати очки" у своїх суперників. Дніпродзержинська Сталь і футбольний клуб Олександрія не здолали відповідно криворізький Гірник і кіровоградську Зорю. Обидва колективи нижчого дивізіону на фоні суперника показали пристойний футбол, і навіть могли претендувати на більше. Втім, фаворитами пар усе ж залишаються саме клуби, які представляють Прем’єр-лігу. Варто зазначити, що в усіх інших матчах гостьові команди, з яких усі представляли УПЛ, здобули прогнозовані перемоги перед домашніми іграми.

Команда стадії

Віце-чемпіон України донецький Шахтар показав переконливу гру у матчі з командою, яка представляє місто Тернопіль. На противагу іншим клубам УПЛ "помаранчево-чорні" не стали шкодувати суперника чи то пак берегти сили на майбутній матч Прем’єр-ліги, а не зупинялися та влаштували візаві справжній майстер-клас. Після п’яти голів у ворота тернополян інтрига другого матчу залишається хіба у тому, де саме команди зіграють матч-відповідь.       

Матч стадії

Протистояння одеського Чорноморця та полтавської Ворскли стало найбільш примітним серед восьми матчів команд. Незважаючи на мінімальну поразку, господарі створили біля воріт суперника щонайменше три стовідсоткові гольові моменти, які, на жаль для своїх шанувальників, реалізувати не змогли. Натомість полтавський клуб переграв опонента, що називається, на класі, та здобув уже четверту поспіль перемогу.     

Цитата стадії

Наставник луцької Волині Віталій Кварцяний прокоментував підсумок гри з футбольним клубом з Миколаєва у притаманній собі манері: "Четвертий суддя мене засмутив... Сьогодні четвертий суддя влазив у гру. Я - тренер, я повинен дивитися, я його попросив: "Ви, сядьте, будь ласка, Ви заважаєте мені спостерігати за грою". Він такий здоровий, він два метри зростом, став і закрив кут, увесь штрафний - нічого не видно... А він мені: "Що Ви мені наказуєте?". Це мені, тренеру треба піти? Він би у мене у Волині не судив би, не інспектував. Я би його закрив у клітку, і він сидів би там років п’ять. Ну що це за цирк? Якась ненормальна людина. Нахабно поводив себе увесь матч. Я не хотів уже там бігати, нервувати. Хочу залишити трохи здоров’я на наступні тренерські роки. У нас уже паспорт великий, концерт уже перейшов половину, треба берегти себе... Багато здоров’я уже пішло. Стрес зараз небезпечний. Якби можна було після гри стрес знімати, так ми не знімаємо зараз".

Травма стадії

Захисник полтавської Ворскли Ігор Пердута додав головного болю тренерському штабу команди, яка у поточному сезоні в УПЛ ще не програвала. Бек колишнього учасника Ліги Європи зламав пальця лівої ноги в одному з ігрових зіткнень з футболістом Чорноморця. Наразі відомо, що Пердута буде змушений пропустити щонайменше один місяць. У цей період полтавці зіграють з тим же Чорноморцем, київським Динамо, львівськими Карпатами та луганською Зорею.    

Антигерой стадії 

Захисник столичного Оболонь-Бровар Костянтин Коваленко, сам того не бажаючи, допоміг іменитому супернику у протистоянні зі своїм клубом. Перед тим, як команди зіграли перші півгодини матчу, Костянтин невдало підставив голову під навіс португальського півзахисника Мігеля Велозу та переправив м'яч під перекладину воріт своєї команди. Шансів виправитися в атаці опоненти Коваленку не надали, після чого кияни "біло-сині" забили ще й вдруге.

Дебюти стадії

Півзахисники київського Динамо та донецького Шахтаря, а мова про хорватського хавбека Ніко Кранчара та гравця збірної України Віктора Коваленка, провели пам’ятні матчі за свої клуби. Так, колишній виконавець лондонського Тоттенхема зіграв свої перші хвилини у Кубку України, а молодий талант "гірників" відзначився першим забитим м’ячем за дорослу команду "помаранчево-чорних". Зазначимо, що у матчі з Тернополем за донецький клуб загалом зіграли десятеро виконавців з українським паспортом. Також перший гол за новий клуб забив нігерійський півзахисник дніпропетровського Дніпра Міхель Бабатунде.

Дербі стадії

Протистояння київського Динамо та столичного Оболонь-Бровар дозволило промовити гучне "відбулося відродження київського дербі". У чемпіонаті України серед кращих команд склалася парадоксальна ситуація. Найбільше місто України в елітній лізі представляє лише один клуб! Неприємна, а подекуди й відверто сумна ситуація з розвитком професійних футбольних клубів у столиці склалася досить давно, і вагомих чинників, які могли б посприяти зміні такого стану, на сьогодні немає. Втім, той же Оболонь-Бровар, а разом з ним Арсенал, принаймні, на словах націлені на підкорення рівня Прем’єр-ліги. 

Гравець стадії 

Нападник луганської Зорі Пилип Будківський, на нашу думку, став найкращим гравцем серед матчів команд,  які відбулися. На рахунку форварда два голи та відмінний матч "на команду" – гравець збірної України показав впевнену гру на завершальній стадії та був помітний у колективних атаках. Вочевидь, дубль у ворота харківського Геліоса допоможе наступним звершенням Пилипа, адже у попередніх іграх Будківському не вистачало впевненості саме при реалізації створюваних для нього партнерами моментів.   

Гол стадії 

Другий гол бразильського півзахисника донецького Шахтаря Бернарда, на нашу думку, став найкращим взяттям воріт перших матчів стадії 1/8 фіналу. Колишній гравець Атлетико Мінейро відзначився симпатичним голом зі стандартного положення, коли, немов рукою, поклав м’яч у ворота голкіпера Тернополя Сергія Чернобая. Можливо, примітний особистий результат Бернарда допоможе бразильському півзахиснику відвоювати місце у стартовому складі команди.

Коментарі ()