Головне

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України ввело санкції проти УЄФА

17.09.2015 18:49 258 0

Європейський футбольний союз потрапив під санкції українського міністерства через порушення Закону України "Про порядок здiйснення розрахункiв в iноземнiй валютi".

УЄФА увійшов до "переліку iноземних суб'єктiв господарської дiяльностi, до яких застосовано спецiальну санкцiю - iндивiдуальний режим лiцензування зовнiшньоекономiчної дiяльностi на територiї України".

В наказі Міністерства економічного розвитку і торгівлі України №733 від 9 липня 2015 року європейський футбольний союз є серед нерезидентів, що порушили законодавство України, пише Футбол24.

В графі тип порушення значиться стаття 1 Закону України "Про порядок здiйснення розрахункiв в iноземнiй валютi".

"Стаття 1. Виручка резидентiв у iноземнiй валютi пiдлягає зарахуванню на їх валютнi рахунки в уповноважених банках у строки виплати заборгованостей, зазначенi в контрактах, але не пiзнiше 180 календарних днiв з дати митного оформлення (виписки вивiзної вантажної митної декларацiї) продукцiї, що експортується, а в разi експорту робiт (послуг), прав iнтелектуальної власностi - з моменту пiдписання акта або iншого документа, що засвiдчує виконання робiт, надання послуг, експорт прав iнтелектуальної власностi.

Перевищення зазначеного строку потребує висновку центрального органу виконавчої влади, що реалiзує державну полiтику у сферi економiчного розвитку".

Сума заборгованості УЄФА, як зазначено в документі Мінекономіки України, складає 1 млн. 310 тисяч євро.

В графі "резидент" значиться компанія ДП "Шенкер" (дочірня компанія міжнародного концерну транспортних перевезень і логістики Шенкер, що входить до Deutsche Bahn).

Що цікаво, за версією Міністерства, УЄФА знаходиться в Швеції, а не Швейцарії.

Коментарі ()