Головне

Ліга Чемпіонів. 1 тур. Динамо - Порту 2:2. Буяльський рятує Київ від поразки

16.09.2015 23:50 1375 0
Ліга Чемпіонів. 1 тур. Динамо - Порту 2:2. Буяльський рятує Київ від поразки

Після поразки донецького Шахтаря напередодні у Мадриді, всі українські прихильники футболу тримали кулаки за київське Динамо, яке на НСК Олімпійський приймало у матчі 1-го туру Ліги Чемпіонів португальський Порту. Не байдужі до футболу люди очікували нарешті першої перемоги української команди у дуеллях з Порту на власній землі.

Столичні футболісти готувалися до поєдинку у хорошому настрої. Не змогли взяти участь у зустрічі тільки Теодорчик, Макаренко та Сидорчук, які відновлюються після травм. Усі інші були готові до двобою.

Усі... Поки не були опубліковані стартові склади команд. Там не виявилося Андрія Ярмоленка. Подумалося, що Сергій Ребров щось видумав і приготував невідомий сюрприз на другий тайм. Як виявилося, лідер Динамо не потрапив і у запас. Потім уже стало відомо, що Андрій отруївся, й у нього піднялася температура. Тому з Порту "динамівці" мали зіграти без своєї "зірки".

Уболівальників і тренерський штаб Динамо така новина шокувала, й останні змушені були думати, як замінити Ярмоленка. Ребров і компанія вирішили випустити на фланги новачка Гонсалеса та наддосвідченого Гусєва. На вістрі атаки вийшов Жуніор Мораес, а не Кравець. На інших позиціях сюрпризів, на щастя, не було.

Хіба що - воротарська позиція. Ребров вирішив дати проявити себе Рибці. І відіграв Олександр не наднадійно. У ствір воріт Динамо гості влучили тричі, два з них - голи. Окрім першого голу, варте уваги друге взяття воріт, коли воротар на виході пролетів кулаком повз м'яч. Ще одного разу Рибка врятував, відбивши удар Корони. Тому оцінити гру Олександра по гарячих слідах важко.

Загалом, за весь матч було десь 6-7 реальних моментів, чотири з яких команди реалізували. Тренери вирішили зіграти в обережний футбол, адже нікому не хотілося програвати на старті групової стадії. Ініціатива з інтервалом у кілька хвилин переходила від одних футболістів до інших. Єдиною відмінністю було те, що Порту намагався пресингувати "динамівців", а ті, у свою чергу, коли захищалися, повністю віддавали м'яч суперникам, "сідаючи" глибоченько до власних воріт.

Кияни забили, але вели у рахунку недовго, тому перебудуватися на тактику після забитого м'яча у них не вийшло. До завершення тайму так і продовжилася обережна гра. І тільки на останній хвилині першої половини вдалося "біло-синім" створити момент, однак Касільяс показав свій клас, витягнувши удар Гармаша.

У другому таймі нічого не змінилося - команди гнули свою лінію. У Динамо випадали з гри Гонсалес і Мораес. Перший ніяк не міг навісити вдало чи зробити якусь позитивну дію для команди, а другий був відірваний від півзахисту. У підсумку Дерліса замінив Беланда, а Гусєва, якому важко весь матч проводити на серйозних швидкостях, - Буяльський.

Буяльський відразу ж почав допомагати Гармашу (Денис був найкращим у цьому поєдинку у складі Динамо). Віталій чіплявся за м'ячі, боровся - "гриз землю", якщо сказати двома словами. Але кияни нарвалися на контрвипад, пропустивши другий гол.

І все ж Буяльський досяг свого. Він заробив штрафний, Рибалка його невдало виконав, але зумів надіслати м'яч у штрафний майданчик, де Віталій випередив захисника і головою пробив Касільяса. У компенсований час Кравець пробив поруч зі стійкою. У підсумку - бойова нічия. Динамо вибороло одне очко, але знову не змогло перемогти Порту вдома. Просто карма якась...

Коментарі ()