Головне

Перша втрата чемпіона та голкіпери-герої. Підсумки 6-го туру УПЛ

02.09.2015 18:05 489 0
Перша втрата чемпіона та голкіпери-герої. Підсумки 6-го туру УПЛ

Шостий за ліком тур української першості серед кращих команд України пройшов під знаком нищівно низької результативності команд.

Однак, крім цього, ігрове коло вмістило у себе немало приводів для дискусій, адже не обійшлося без спірних суддівських рішень і кількох помітних подій. Про все це й як завжди більше – у матеріалі від Чемпіона.

Подія туру

Київське Динамо втратило перші очки у сезоні, що призвело до змін нагорі турнірної таблиці. Поки що - лише очкових, адже для того, щоб найближчому переслідувачу порівнятися зі столичною командою, та має припуститися, щонайменше, ще однієї хиби, програвши свій матч. Наразі лише київський "біло-синій" клуб і полтавська Ворскла залишаються тими командами, які ще не відчували гіркоту поразки. Очний матч між підопічними Василя Сачка йта е-нападника лондонського Тоттенхему запланований на початок жовтня.

Команда туру

Луганська Зоря підтвердила реноме незручного суперника для вітчизняних грандів і відібрала очки у першого ж суперника, який відноситься до "великої трійки". Незважаючи на те, що команда Юрія Вернидуба проводила гру з опонентом після важкого виїзду у Варшаву, звідки колектив, до всього, ще й повернувся "на щиті", луганці виглядали гідно та зуміли нав’язати киянам свою гру. Лише у другій половині номінальні господарі дещо "підсіли" фізично, проте столичний клуб поводив себе в атаці аж надто інертно.

Матч туру

Протистояння між луганською Зорею та київським Динамо варто визнати найцікавішим і таким, яке не було позбавлене інтриги з першої до останньої хвилини. Чинний чемпіон країни провів матч у "найкращих" зразках стосовно своїх не завжди переконливих дій на початку першості. Загалом кияни створили біля воріт суперника всього один по-справжньому небезпечний момент, який не зумів реалізувати Жуніор Мораєс у другій половині зустрічі. Варто зазначити, що нічийний результат гри можна вважати єдино справедливим підсумком протистояння.

Суддівство туру

У шостому турі нашу увагу завоювали два епізоди. Так, у матчі між полтавською Ворсклою та харківським Металістом арбітр матчу Ярослав Козик з Мукачевого не помітив порушення правил на захисникові гостей Артемові Путівцеві. Того "ласкаво обійняв" у штрафному майданчику господарів на 27-й хвилині нападник полтавців Антон Шиндер. На нашу думку, рефері мав призначати пенальті.

У зустрічі між луганською Зорею та київським Динамо знову "відзначився" захисник киян Даніло Сілва. Останнім часом бразильський бек усе частіше нечесно веде боротьбу на другому поверсі (мова про епізод з Денисом Кожановим у матчі Динамо - Карпати у попередньому турі). От і у матчі з "чорно-білими" під кінець першої половини гри дісталося плеймейкеру луганців Руслану Маліновському. На нашу думку, Сілва заслуговував попередження.

Рекорд туру

Мирова у матчі між луганською Зорею та київським Динамо, серед іншого, стала знаковою для головного тренера столичного клубу Сергія Реброва. У 34-й грі поспіль "біло-синій" клуб під керівництвом другого в історії клубу бомбардира не знає поразок. Такий результат дозволив перевершити досягнення самого Валерія Васильовича Лобановського. Нагадаємо, що Ребров очолив київське Динамо 18 травня 2014 року. Попереднім тренером команди був найкращий "снайпер" в історії клубу Олег Блохін.

Повернення туру

Півзахисник уже тепер дніпропетровського Дніпра, а у недалекому минулому і збірної України Едмар, дебютував у складі "синьо-біло-блакитних". Підписання фіналістом Ліги Європи центрального хавбека має на меті підсилення складу команди, тепер суттєво ослабленого втратою Джаби Канкави. Таким чином, наставник дніпропетровців Мирон Маркевич отримав знайомого йому сильного гравця, якому не потрібен час для адаптації, і який у перспективі зможе стати ще й лідером колективу.

Антигерой туру

Захисник запорізького Металурга Віталій Лисицький став кращим, як то кажуть, з кінця гравцем шостого ігрового кола. На рахунку футболіста вельми непереконливий матч - з точки зору як виконання своїх безпосередніх зобов’язань, так і гри на атаку. Як відомо, Лисицький є (був?..) штатним виконавцем одинадцятиметрових штрафних ударів у своїй команді. На 87-й хвилині матчу Віталій виконував зароблений партнером Русланом Платоном пенальті, проте пробив вельми погано. За декілька хвилин донеччани забили другий гол, а "металурги" втратили чудовий шанс створити сенсацію.

Цитата туру

Після матчу з донецьким Олімпіком наставник луцької Волині Віталій Кварцяний поділився враженням від гри двох своїх футболістів: "Шарпар? Він завжди мені подобався своєю манерою гри. Це - універсальний футболіст. У нас усі нападники поки відновлюються, тому я попросив його грати нападником. Він усе ж відходив назад і мінявся з Кобахідзе. Потім Сандро зламався. Говорить, що надірвав задню. Я йому сказав, що після збірної хай не вертається. Шарпар - нормально, нема проблем. Йому вдалося забити у такому важкому матчі".

Гравець туру

Тур, що минув, пройшов під знаком стражів воріт. Одразу два голкіпери зуміли врятувати свої команди у надскладних ситуаціях, коли відбили удари опонентів після пробиття пенальті. Такими стали воротар донецького Шахтаря Богдан Сарнавський і його колега по амплуа з дніпропетровського Дніпра Денис Бойко. Сейви охоронців брами своїх команд дозволили другій і третій командам минулого сезону здобути чергові перемоги та закріпитися серед лідерів змагання.

Гол туру

Півзахисник донецького Шахтаря Алекс Тейшейра став автором найкращого, на нашу думку, взяття воріт шостого туру. Хавбек з бразильським паспортом завершив зусилля одноклубника Марлоса, який протягнув м’яч ледь не через півполя та віддав ідеальну гольову передачу на співвітчизника. Той розібрався  з голкіпером запорожців Максимом Старцевим, вийшовши зі стражем воріт "на побачення". Це вже сьомий гол Тейшейри у поточному чемпіонаті, і він є лідером гонки бомбардирів.

Коментарі ()