Головне

Голова Харківської ОДА: "Курченко відмовляється продавати Металіст і спеціально його руйнує"

02.09.2015 14:13 333 0

Екс-власник Металіста Олександр Ярославський наразі не готовий повернути собі харківський клуб.

Про це заявив голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін, який розповів про ситуацію навколо Металіста.

"Є футбольний клуб Металіст, власником якого де-юре є Курченко... але він не є власником бренду і взагалі поняття ФК "Металіст - бо це легендарний клуб. І так не можна: взяти, як з дівчинкою, погратися - і забути! Він не хоче його фінансувати. І не хоче продати", - зазначив він.

"Чи є охочі купити клуб? Ну, продавець повинен зробити крок, правильно? Щодо Олександра Ярославського, то ми з ним говорили. На цю секунду взяти і рухатися в цьому напрямку він не готовий. Розумієте, людина це вибудовувала десятиліттями. Прийшли якісь пацанята, все це розламали в пух і прах... Розумієте, людині потрібен час, щоб прийняти це рішення. Ми з Олександром Владиленовичем розмовляли на цю тему. Він думає, я б так сказав", - додав Райнін.

За словами Райніна, з Курченком нема про що говорити.

"Останнім часом я з Курченком не говорив. Послухайте, мені нема про що з ним говорити. Він злочинець. Для мене він злочинець. Я зараз говорю не в юридичній площині, а в моральній. Щоб ви розуміли - офіційно він у розшуку", - сказав посадовець.

"Я хочу сказати, що футбольний клуб Металіст - це не тільки спорт. Я з повагою ставлюся до спортивної частини клубу, контактую і зі спортивним директором, і з головним тренером Севідовим. Команда повинна грати, і поки нам вдається утримати ситуацію", - додав голова Харківської облдержадміністрації .

Райнін пояснив, що Курченко ухиляється від відповідальності і спеціально руйнує клуб.

"Ми не можемо взяти - і націоналізувати чи забрати. Це неправильно, і я не прихильник цього. Бо якщо закон є, то він однаковий для всіх. Інша справа, що і з того боку повинна бути якась відповідальність",  - сказав він.

"Якщо людина в розшуку; якщо йому це не треба - значить, він сам повинен зробити якісь кроки, правда? А так людина ухиляється і спеціально руйнує. Напевно, йому приносить задоволення, коли в Україні щось руйнується", - сказав Райнін, слова якого наводить censor.net.ua.

Коментарі ()