Головне

Ювілейний гол Ярмоленка та невдачі клубів "еліти". Кубок України. Підсумки 1/16 фіналу

26.08.2015 19:32 634 0
Ювілейний гол Ярмоленка та невдачі клубів "еліти". Кубок України. Підсумки 1/16 фіналу

Провідні клуби України відіграли перші матчі у другому за значенням національному турнірі. За результатами проведених зустрічей стали відомі команди, які будуть представляти Україну в 1/8 фіналу Кубку країни.

Ми ж згадуємо все найголовніше, що відбулося у протистояннях. Ми не забули про головних героїв і невдах турніру, які отримають по "заслугам" у матеріалі від Чемпіона.

Подія стадії

Одразу дві команди забили своїм опонентам п’ять і більше голів. Не дивно, що цими клубами стали учасники єврокубкової кампанії від України - київське Динамо та луганська Зоря. Загалом у 16-ти іграх на рахунку команд 44 голи, що у середньому склало привабливу результативність рівно у 2.75 голи за матч. В цілому, неважко помітити, що вищий дивізіон і ліги рангом нижче суттєво наблизилися один до одних за рівнем через загальну стагнацію вітчизняного футболу.

Команда стадії

Футбольний клуб Тернопіль по праву завоював звання найкращого клубу стадії, перегравши колектив Прем’єр-ліги в особі запорізького Металурга з рахунком 3:1. Першолігова команда тренера Василя Івегеша вкотре раз довела, що "металурги" продовжують перебувати на дні, кінця-краю якому поки не видно. Як і раніше, наставнику із Запоріжжя Анатолію Чанцеву не доводиться розраховувати на підкріплення, яке раніше було обіцяне керівництвом клубу, при цьому безвиграшна серія команди лише у поточному сезоні вже нараховує шість ігор.

Матч стадії

Чернігівська Десна та полтавська Ворскла показали глядачам справжній трилер, визначивши переможця лише у серії післяматчевих пенальті. Першолігова команда тренера Олександра Рябоконя зуміла відіграти пропущений на 18-й хвилині гол від суперника лише після того, як той став грати у меншості. До кінця матчу клуб з міста, за команду якого виступав легендарний футболіст київського Динамо Олег Кузнецов, мав декілька нагод, щоб дотиснути опонента, проте вдача від чернігівців відверто відвернулася.

Цитата стадії

Капітан дніпропетровського Дніпра Руслан Ротань красномовно прокоментував підсумок матчу проти команди Балкани з Одеської області: "Важка гра. Після такого матчу критикувати треба, у першу чергу, нас. З таким настроєм грати не можна. Вже скільки ми про це кажемо... Наше внутрішнє налаштування треба міняти. Якщо ми його у найближчий час не поміняємо, то це (важкі матчі, - примітка автора) буде продовжуватися довго. Команда любительська, а грає спокійно, не поспішаючи. Робили все, щоб зіграти з грандом гідно. І вони зіграли. Їм тільки одні компліменти, а нам потрібно у собі розбиратися".

Сенсації стадії

Одразу чотири команди вищого дивізіону української Прем’єр-ліги не змогли переграти своїх суперників і змушені були закінчити свої виступи. Серед тих, хто "відзначився" і запропонував своїм уболівальника неприємний сюрприз - львівські Карпати, харківський Металіст, ужгородська Говерла (у матчі з харківським Геліосом команда виступала без головного тренера В’ячеслава Грозного, який про свою відсутність попереджав - наставник не згоден з політикою керівництва клубу) та згаданий вище запорізький Металург. Окрім львів’ян, усі команди поступилися своїм опонентам в основний час, і вельми розчарували своїм рівнем гри та ставленням до виконання робочих обов’язків.

"Гірник" стадії

Півзахисник донецького Шахтаря Максим Малишев став першим за 8 років, 8 місяців і 13 днів футболістом, який забив у футболці "помаранчево-чорного" клубу, будучи уродженцем міста териконів. Останнім, хто передував досягненню Малишева у футболці "гірників", був нападник Олексій Бєлік, який зробив хет-трик у матчі так само на Кубок України із Севастополем. Нагадаємо, що екс-гравець луганської Зорі отримав запрошення у табір національної збірної України на матчі з Білоруссю та Словаччиною.

Гравець стадії

Виконавець київського Динамо та національної збірної України Андрій Ярмоленко став найкращим, на нашу думку, гравцем стадії. На рахунку хавбека три голи і така ж кількість гольових передач у матчі з клубом Гірник-Спорт з міста Комсомольськ Полтавської області. Для гравця це перший матч за Динамо, у якому він забив три голи. Знаменність цифр Андрія, здобутих у цьому матчі у тому, що друге взяття воріт стало для гравця 100-м голом у футболці киян в офіційних іграх. Таким чином, тепер перед Ярмоленком майорять досягнення лише чотирьох гравців, які забивали за "біло-синіх" більше сотні голів - це Андрій Шевченко (124), Максим Шацьких (142), Сергій Ребров (163) й Олег Блохін (266).

Гол стадії

Цього разу лаври переможця даної номінації між собою розділили два гравці. На нашу думку, голи нападника МФК Миколаїв Віктора Берка та захисника київського Динамо Віторіну Антунеша стали найкращими на стадії. Першому вдався шедевральний удар із "землі", коли гравець виконував штрафний удар (мова про перше взяття воріт Металіста), другий забив у притаманному собі стилі, спіймавши м’яч на робочу ліву ногу при розіграші кутового. Зазначимо, що 22-річний форвард став одним з героїв цього етапу Кубку.

Коментарі ()