Головне

Ліга Європи. Раунд плей-офф. Зоря - Легія 0:1. Питання виходу у груповий етап досі відкрите

20.08.2015 23:02 1809 0
Ліга Європи. Раунд плей-офф. Зоря - Легія 0:1. Питання виходу у груповий етап досі відкрите

Зоря з гарним настроєм підійшла до матчу з Легією. У минулому раунді луганчани без проблем пройшли бельгійський Шарлеруа, двічі перегравши суперника із загальним рахунком 5:0. Також хороші справи у луганчан і в УПЛ. Останні "сухі" перемоги над Олімпіком і Чорноморцем дозволили команді Юрія Вернидуба обійти Шахтар за додатковими показниками і розташуватися на другій позиції в турнірній таблиці.

Всі прекрасно розуміли, що легкої гри у першому матчі Зорі чекати не доведеться. Легія почала свій шлях у Лізі Європи з другого кваліфікаційного раунду, і виграла всі чотири зустрічі. Комнада прагнула здобути і 5-ту перемогу, і, на жаль, цього підопічні Хеннінга Берга домоглися. Початок матчу Зоря провела дуже агресиво, що могло вилитися у пропущеній м'яч для поляків вже на 5-й хвилині першого тайму: луганчани зловили суперника після невдалого кутового, провели швидку разючу контратаку, яка завершилася класним ударом здалеку Малиновського - врятував тільки Куцяк, який у неймовірному стрибку витягнув м'яч з-під поперечки власних воріт.

На цьому господарі поля не зупинилися і створили ще кілька гострих моментів. Спочатку вище воріт після кутового головою пробив Будківський, а на 9-й хвилині після удару зі штрафного від Чечера і сейву Куцяка над поперечкою пробив Чайковський. Через чотири хвилини після моменту Чайковського Малиновський виконав навіс зі штрафного, Караваєв зачепився за м'яч однак зльоту поклав м'яч лише на сітку воріт Легії. На жаль, на цьому "спалах" Зорі завершився і вона буквально "загасла".

Легія після середини тайму відвела гру від власних воріт та почала створювати власні моменти. Якщо середина тайму пройшла у напруженій боротьбі за центр поля, то під завісу поляки активно почали насідати на ворота Шевченка.  Створювали гостроту біля воріт Зорі Кухарчик та Ніколич. Удар першого пройшов повз ворота, а з пострілом другого впорався Шевченко. Однак насправді якісний момент Легія втратила вже на 45-й хвилині: Шевченко виконав прекрасний сейв після удару у кут воріт від Ніколича, який пробивав з близької відстані після передачі Прійовича.

Старт другого тайму також пройшов в атаках Легії. Нервозність Зорі під завісу першого тайму та активні діє підопічних Берга таки призвели до пропущеного голу: на 48-й хвилині тайму після кутового Жизнічак на дальній стійці виграв боротьбу у Любеновича і переравив м'яч Кухарчику, який вразив ворота Зорі з близької відстані.
Домігшись матеріальної переваги в гостьовій грі, Легія аж ніяк не заспокоїлася. Через кілька хвилин Шевченко ще раз вступив у гру, коли парирував потужний удар зі штрафного Домініка Фурмана.

Зоря і після цього руки не опустила. Підопічні Вернидуба намагалися щось створити попереду, вийти на характері, однак цього не вистачило. Усі небезпечни моменти луганчани залишили у першій половині матчу. У свою чергу Легія ще двічі могла забити: за 9-ть хвилин до фінального свистка спочатку Зорю врятувала стійка, пішла атака другим темпом і нервозність Зорі у захисті принесла ще й удар у поперечку від Гільєрмею.

Більше гострих моментів команди не створили. Зоря намагалася, але сил не вистачило команді потужно провести кінцівку матчу. У результаті Легія довела спокійно справу до позитивного для себе резуьтату. Отже, 1:0 на користь поляків, але ще є матч-відповідь, де українська команда просто забов'язана продемонструвати характер, який рік тому показала у матчі з Феєнордом, тримаємо кулаки!.

Коментарі ()