Головне

Чому Ребров – як Лобановський, а Зоря посварилась із Чорноморцем. Підсумки 5-го туру УПЛ

18.08.2015 08:37 605 0
Чому Ребров – як Лобановський, а Зоря посварилась із Чорноморцем. Підсумки 5-го туру УПЛ

Нове коло змагань між кращими клубами України ознаменувалося значними змінами у турнірній таблиці. Також клуби української Прем’єр-ліги знову не розчарували тих, хто очікував на значну кількість забитих м’ячів. Декілька результативних ударів були особливо гарними та заслужили прискіпливої уваги цінителів прекрасного...

Про все це й як завжди більше – у матеріалі від Чемпіона.

Подія туру

За результатами п’ятого ігрового кола чемпіонату України серед кращих команд київське Динамо не тільки залишилося єдиним клубом, який ще не втрачав очок, але й відірвалося від найближчих конкурентів уже на п’ять очок. Така щедрість колег по першості УПЛ не може не радувати столичних футболістів, проте не вельми сприяє збереженню інтриги. Втім, у "біло-синьої" команди попереду ігри як проти головного конкурента - донецького Шахтаря, так і проти нинішніх та колишніх учасників єврокубкової кампанії - луганської Зорі та полтавської Ворскли.

Команда туру

Дніпропетровський Дніпро здивував футбольну Україну й із поїздки до табору Шахтаря повернувся зі щитом. Напередодні матчу наставник "дніпрян" Мирон Маркевич "налякав" громадськість заявою про бажання піти з клубу, проте, на щастя для "синьо-біло-блакитних", екс-тренер Карпат і Металіста залишився на своєму посту та відмінно підготував свій колектив до матчу з віце-чемпіоном. Дніпропетровці вміло використали хиби "помаранчево-чорних" у захисті своїх воріт та при завершенні численних атак і двома "кинджальними" випадами схилили шальки терезів на свою користь.

Матч туру

Протистояння харківського Металіста й ужгородської Говерли подарувало глядачам захоплюючий спектакль з градом небезпечних моментів біля воріт обох команд і високою результативністю. Підписана мирова угода принесла командам по одному балу у скарбничку, а нічиї продовжують залишатися улюбленим результатом для обох клубів. Наразі колектив В’ячеслава Грозного продовжує справляти вельми приємне враження й зовсім не виглядає претендентом на пониження у класі, а харків’яни ніяк не можуть здолати "нічийний синдром" - дружина Олександра Севідова бере один пункт вчетверте поспіль.

"Дебют" туру

Донецький Шахтар провів перший у своїй історії матч зі статусом "домашній" в Одесі і... безапеляційно програв своєму опоненту дніпропетровському Дніпру. Однією з причин "переселення" у Південну Пальміру зі Львова щонайменше на одну гру став факт незадоволення Мірчі Луческу й окремих гравців рівнем підтримки команди у місті Лева. Як виявилося, децибели від шанувальників команди на стадіоні "Чорноморець" румунського наставника влаштували, та бач яка штука - не влаштував результат... Як відомо, донецький клуб збирається продовжити практику "подорожування" по стадіонах інших міст України, незважаючи на відверте порушення регламенту проведення змагань в УПЛ.

Суддівство туру

У п’ятому ігровому колі нашу увагу привернули три епізоди. У центральному протистоянні між донецьким Шахтарем і дніпропетровським Дніпром арбітр матчу Анатолій Жабченко, на нашу думку, припустився помилки в епізоді на 80-й хвилині. Саме на цей період гри припав момент за участі захисника "дніпрян" Дугласа та нападника "гірників" Факундо Феррейри. Перший у межах штрафного майданчика завдав удару по ногах аргентинця, від якого той опинився на газоні. В іншому епізоді з вилученням захисника збірної України В’ячеслава Шевчука суддя, на нашу думку, прийняв правильне рішення. Нагадаємо, що бек донеччан завдав удару ліктем у спину опоненту з табору Дніпра Артему Федецькому, за що отримав свою другу жовту картку.

У матчі Динамо - Карпати арбітр з Хмельницького Юрій Вакс і його бригада залишили без уваги епізод на 52-й хвилині, коли захисник киян Даніло Сілва відверто відмахнувся від візаві Дениса Кожанова у центрі поля. На нашу думку, діяння Сілви мало бути покаране щонайменше жовтою карткою.

Досягнення туру

Наставник київського Динамо Сергій Ребров повторив досягнення величного радянського й українського тренера Валерія Лобановського. Після перемоги над львівськими Карпатами на рахунку головного тренера "біло-синьої" столичної команди стало 33 поспіль матчі без поразок, серед яких 27 перемог і 6 нічиїх. Востаннє така серія підкорювалася тільки Метру тренерського цеху України та всього футбольного світу. Проте вже в наступному матчі екс-нападник лондонського Тоттенхему може поставити нову планку...

Цитата туру

Наставник луганської Зорі Юрій Вернидуб розповів, як його команду приймали в Одесі перед матчем з місцевим Чорноморцем. "Я завжди захоплювався футбольною Одесою, але керівник Чорноморця вчинив не по-людськи. Якщо вони думали, що, заборонивши нам тренуватися на стадіоні, якось нас психологічно надломлять, то вони тільки розізлили нас. Хлопців не потрібно було налаштовувати на гру. Те поле, яке нам запропонували, щоб без образ... там корів важко пасти, бо можна ноги зламати. Але нічого, ми вийшли з такої ситуації. У майбутньому керівникам Чорноморця треба ставитися правильніше, бути футбольними людьми... Є таке місто, такий клуб, а вони так чиняють... Вони ж розуміють, що приїдуть до нас, ми також можемо так зробити. Хоча ми будемо вищими за це. Ми розуміємо, що футбол - це та гра, яка нас об’єднує".

Гравець туру

Нападник дніпропетровського та збірної України Дніпра Євген Селезньов став найкращим, на нашу думку, гравцем туру, що минув. Саме автор голів у ворота Наполі у півфіналі Ліги Європи виглядав тим стрижневим гравцем, який вів команду за собою у матчі з донецьким Шахтарем. Врешті, саме активність і спортивна нахабність Євгена дозволила "дніпрянам" відчути свою силу та досягти з донеччанами максимуму. Можливо, завдяки переходу Ніколи Калінича в італійську Фіорентину Селезньов зможе стати для Дніпра справжнім ігровим лідером.

Гол туру

Півзахисник київського Динамо та збірної Португалії Мігель Велозу забив найкращий м'яч п’ятого ігрового кола. Хавбек киян давно відомий своїм умінням класно виконувати стандартні положення. От і в матчі з львівськими Карпатами екс-гравцю Дженоа вдався розкішний удар з пристойної відстані, який став окрасою всього туру. Зазначимо, що з початком нового сезону Велозу став стабільним гравцем стартового складу Динамо, що може примусити гравця все ж пролонгувати з киянами контракт, який закінчується наступного літа.

Коментарі ()