Головне

Перейра: "Ми станемо свідками поєдинку двох якісних команд"

27.07.2015 20:31 159 0

Для Фенербахче гра з донецьким Шахтарем буде складною.

Про це на а прес-конференції присвяченій матчу 3-го кв. раунду між Фенербахче та Шахтарем заявив головний тренер турецького клубу Вітор Перейра.

"Ми станемо свідками поєдинку двох якісних команд. Я сподіваюся, буде відмінний матч. Ми просимо вболівальників підтримати нас від самого початку і до кінця зустрічі. Я більш ніж упевнений, що гра з Шахтарем буде складною. Добре знайомий з цією командою та їх якостями. Але при цьому знаю сильні сторони і своїх підопічних. Саме на них я сконцентрував свою увагу", - зазначив тренер.

"Звичайно, ми в команді поки ще намагаємося адаптуватися один до одного. Це дуже непросто, адже разом ми працюємо лише три тижні. Та все те, що можна встигнути протягом цього часу, ми виконали максимально. Зрозуміло, потрібно відзначити і деякі переваги Шахтаря" Перше: вони багато років працюють з одним і тим самим тренером. При цьому в них залишився практично той самий склад. Третьою перевагою суперника є те, що вони почали підготовку раніше, а їх чемпіонат уже стартував", - пояснив Перейра.

Перейра наголосив, що Фенербахче і Шахтар мають у своєму складі дуже хороших гравців.

"Якщо ж говорити про нас, то перший тиждень нашої співпраці я навіть не беру до уваги – це був період адаптації. Тому в нас фактично було тільки три тижні для підготовки. Але у Фенербахче дуже хороші гравці. Те ж саме я можу сказати про Шахтар, зокрема, про захисників. Незважаючи на те що команда в нас, можна сказати, нова, це не означає, що ми не зможемо переконливо виглядати в завтрашньому матчі", - сказав тренер.

"У Фенербахче є свої козирі, якими ми скористаємося. Ще раз хочу звернутися до вболівальників: будь ласка, підтримайте нас! Давайте покажемо, що ми одна сім'я! При цьому нехай ця підтримка буде позитивною, в межах правил. Будьте поруч із нами від старту матчу і до кінця", - звернувся до вболівальників Перейра.

Тренер також запевнив, що для нього не має значення за якою схемою грати.

"Я вже говорив про це, тому що раніше ставили таке ж запитання. 4–4–2 або 4–3–3 – для мене не має значення сама схема. Зазвичай я розподіляю своїх футболістів так, щоб їм було комфортно, щоб вони почувалися добре і, таким чином, могли грати разом і створювати синергію. Це набагато важливіше", - зазачив тренер Фенербахче.

"Звичайно, можна діяти і за схемою 4–4–2, і у вас буде дуже динамічна гра, але є ймовірність, що ваші виконавці не почуватимуться комфортно", - додав наставник.

На останок тренер поділився знаннями про український футбол.

"Так, я зустрічався і з Шахтарем, і з Дніпром, і з Динамо. Можу сказати, що вже добре знаю український футбол. Українці дуже педантично підходять до своїх команд, намагаються залучити в них хороших гравців. Знаю, що часто в півзахисті і в атаці тут діють футболісти з Бразилії. Це дуже швидкісні виконавці", - поділився знаннями Вітор Перейра.

"Також грають якісні захисники. Тому виходить хороший синтез, і команди успішно себе показують. Я ставлюся з великою повагою до суперника. Але наше завдання завтра – поставити свій підпис у цьому матчі. Ми до будь-якого суперника, в тому числі і до Шахтаря, ставимося з повагою. Робитимемо все можливе для того, щоб перемогти", - підкреслив Перейра, слова якого наводить прес-служба Шахтаря.

Коментарі ()