Головне

Палкін: "Сумно те, що останнім часом ФФУ стає суб'єктом, який генерує негатив"

16.07.2015 20:56 454 0

Виконком ФФУ, грубо порушуючи регламентні норми, демонстративно проігнорував спортивний принцип, прийняв рішення про допуск команди Сталь в Прем'єр Лігу.

Про це заявив генеральний директор Шахтаря Сергій Палкін, який розкритикував рішення Виконкому ФФУ включити Сталь з Дніпродзержинська в Прем’єр-лігу.

"Вчора Виконком ФФУ вирішив, що місце Донецького Металурга в Прем'єр-Лізі займе Сталь Дніпродзержинськ. Це незважаючи на те, що Дирекція Прем'єр-Ліги рекомендувала прийняти Іллічівець Маріуполь", - написав Палкін на своїй сторінці у мережі Facebook.

"З таким же успіхом можна було прийняти будь-яку любительську команду у вищий дивізіон і мотивувати це тим, що Виконком так вирішив. Чому до цього сезону перевага залишитися в Прем'єр-Лізі завжди віддавалася команді Прем'єр-Ліги, а не команді з першої ліги (Металург Запоріжжя залишився у вищій лізі в сезоні 2003-2004 р, Говерла і Металург Запоріжжя продовжили грати в сезоні 2013/2014, Металург Запоріжжя продовжив виступати в сезоні 2014/2015), а тепер раптом все стало навпаки?", - спитав генеральний директо "гірників".

За його словами, вчора український футбол став свідком чергового скандалу.

"Вчора український футбол став свідком чергового скандалу. Виконком ФФУ, грубо порушуючи регламентні норми, демонстративно проігнорував спортивний принцип, прийняв рішення про допуск команди Сталь в Прем'єр Лігу", - написав він.

"Сумно те, що останнім часом ФФУ стає суб'єктом, генеруючим негатив і дивно стабільно приймає рішення, які не витримують критики", - додав Палкін.

Палкін зазначив, що діяльність футбольних функціонерів явно здійснюється в інтересах вузької групи осіб і клубів.

"При цьому діяльність футбольних функціонерів явно здійснюється в інтересах вузької групи осіб і клубів. Я вже звик з тим, що Виконком ФФУ байдуже ставиться до Регламенту змагань та думки ПЛ, але я не можу зрозуміти, як можна нешанобливо ставиться до Іллічівця, президент якого В.С. Бойко віддав усього себе на розвиток футболу і клубу в своєму місті", - висловив свою думку генеральний директор.

"Багато особисто знали Володимира Семеновича і впевнений, не посміли б прийняти таке рішення будь він сьогодні з нами... Ні моральні, ні етичні, ні спортивні принципи не зупиняють людей, які приймають рішення в українському футболі. Ні честі, ні совісті. Їм потрібно замислитися, бо з таким ставленням вони розвалять наш футбол остаточно", - підкреслив Палкін, слова якого наводить 1927.kiev.ua.

Коментарі ()