Головне

Григорій Суркіс: Ще немає впевненості, що ЧС-2018 взагалі відбудеться у Росії

29.06.2015 19:08 781 0
Григорій Суркіс: Ще немає впевненості, що ЧС-2018 взагалі відбудеться у Росії

ФФУ не мала будь-яких спортивних підстав для відмови від участі у Чемпіонаті світу 2018 року, не маючи планів про вихід зі складу ФІФА.

Про це заявив віце-президент УЄФА, а також почесний президент Федерації футболу України Григорій Суркіс, якого цитує footclub.com.ua.

"ФФУ є чинним членом ФІФА - міжнародної організації, що володіє ексклюзивними правами на проведення Чемпіонату світу з футболу. І саме ФІФА, а не Росія чи будь-яка інша країна, проводить фінальні турніри світових першостей", - сказав він.

"Тому, будучи дисциплінованим членом ФІФА та не маючи планів про вихід з її складу або призупинення членства, ФФУ просто не мала будь-яких спортивних підстав для відмови від участі у ЧС-2018", - додав футбольний функціонер.

Але, за словами Суркіса, Україні ще належить завоювати путівку у фінальний турнір, який і має приймати Росія.

"Коли це станеться, і якщо це станеться, тоді й буде зрозуміло, якими мають бути подальші кроки ФФУ та якими заявами чи діями їх доречно буде супроводити. До поїздки збірної України у Росію поки далеко", - зауважив він.

"Наразі ні в кого у світі немає абсолютної впевненості у тому, що ЧС-2018 взагалі відбудеться на території цієї країни. Адже ще не закінчені гучні антикорупційні розслідування ФБР і швейцарської поліції. Тому я б не квапив події та не робив передчасних, поспішних висновків", - додав Суркіс-старший.

За його словами, відмова від участі у кваліфікації - це два роки самоізоляції, без будь-яких міжнародних матчів і, зрозуміло, різка здача позицій у рейтингу ФІФА.

"Ще це означало б також розвал збірної країни, яку потім довелося б відтворювати заново, як це вже було на початку 1990-х. Хіба це не було б ударом по репутації національної асоціації?" - риторично перепитав функціонер.

"Якби нова адміністрація ФФУ відкликала раніше відправлену заявку на участь у ЧС-2018 - це було б рівноцінно призупинення членства України у ФІФА. Все ж очевидно", - підсумував він.

Коментарі ()