Головне

Прем'єр-ліга. 26 тур. Зоря - Ворскла 1:1. Нічия на користь Вернидуба

29.05.2015 20:20 977 0
Прем'єр-ліга. 26 тур. Зоря - Ворскла 1:1. Нічия на користь Вернидуба

В останньому турі чемпіонату України Зоря і Ворскла в очному матчі билися за четвертий рядок у чемпіонаті. Обидві команди ще до цього туру гарантували собі виступи у Лізі Європи наступного сезону, тому ця гра більше була за престиж. Зоря підійшла до матчу з певними кадровими проблемами, через перебір жовтих були відстуні відразу три лідера півзахисту луганського клубу: Малишев, Малиновський та Чайковський. У свою чергу Ворскла підійшла до поєдинку основним складом.

Команди розпочали матч обережно, акцентувавши гру переважно на обороні і руйнуванні атак суперика. Щось схоже на момент глядачі побачили на 13-й хвилині, коли з відносно кволим ударом з гострого кута від Будківського впевнено розібрався Богуш. Через трі хвилини загрожував воротам Ворскли і Хомченовський, однак його удар також виявився легкою здобиччю для голкіпера полтавського клубу.

Після цього за справу нарешті взялася Ворскла. Спробував здалеку вразити ворота Шевченка Ковпак, втім, його удар був точно по центру, де і стояв голкіпер Зорі. Через шість хвилин Ворскла мала найкращий момент за весь перший тайм: Турсунов з правого флангу знайшов передачею голову Ковпака, але удар Олександра з кута парирував Шевченко. Далі команди моментів не створювали аж до 42-ї хвилини. Саме за три хвилини до перерви Зоря таки відкрила рахунок: Караваєв з правого флангу виконав передачу у центр карного, там за м'яч зачепився Любенович, який дотепно головою скинув м'яч за Будківського, Пилип вдало згрупувався та головою відправив м'яч повз Богуша, який не встиг зорієнтуватися. Втім, як потім було видно на повторі, нападник збірної України вразив ворота з офсайду, однак Арановський гол зарахував.

Дебют другого тайму був також за луганським клубом, який хотів швидше подвоїти свою перервагу. Вже на 46-й хвилині Богуш відбив небезпечний удар зльоту від Любеновича. Після цьго гра на полі проходила нервово, про що свідчать дві жовті картки, а також вилучення Будківського. Ворскла у більшості пішла великими силами вперед і вже через хвилину створила вбивчний момент. Після передачі Турсунова класно головою пробивав Ковпак - за Шевченка вступилася поперечка воріт.

Втім, через дев'ять хвилин полтавський клуб таки свого домігся: Даллку видав довгу діагональ на Ковпака, той у свою чергу скинув точно на ногу Шиндеру, який зльоту вразив дальній кут воріт Шевченка. Після голу напруга на полі не вчухла. Як результат - червоне світло перед собою побачив Шиндер. Команди зрівнялися у складах, а гра все одно відбувалася на половині поля Зорі.

Ворскла більше володіла м'ячем, у свою чергу Зоря повністю віддала ініціативу, забувши навіть про контратаки. Однак це не допомогло підопічним Сачка забити другий м'яч. Луганський клуб впевнено і безпомилково діяв у захисті, завершиви гру з позитивним для себе рахунком 1:1. Отже, луганський клуб фінішував в чемпіонаті УПЛ поточного сезону на 4-му місці, Ворскла залишилася п'ятою. Залишається лише побажати обом симпатичним колективами вдало проявити себе в Єврокубках наступного сезону.

Коментарі ()