Головне

У 2016 році може стартувати першість України серед обласних збірних, - Павелко

30.04.2015 14:35 676 0

В Україні може з'явитися нове змагання для любителів - першість України серед обласних збірних.

Про це розповів президент Федерації футболу України Андрій Павелко.

"Я неодноразово нагадував про необхідність по-новому поглянути на наші регіони. Вони вимагають більшої уваги до себе, елементарної управлінської підтримки. Яку, до слова, національні асоціації Східної Європи вже не перший рік відчувають від УЄФА", - сказав він.

"По суті, реформа масового футболу назрівала у нас давно. І засновуючи міжобласний турнір на рівні аматорських збірних, ми не просто активізуємо діяльність регіональних федерацій, а й відновлюємо стійкість всієї піраміди вітчизняного футболу", - додав очільник ФФУ.

За словами Павелка, поки офіційної назви нового турніру немає, але її можуть назвати Ліга регіонів ФФУ, або ж Ліга України ФФУ.

"Під час дворічного циклу кожній збірній гарантовані мінімум по 8-10 офіційних відбіркових матчів. При цьому ми плануємо, що регіони не нестимуть істотних витрат на участь у турнірі, оскільки ці клопоти централізованим чином ляжуть на плечі ФФУ. Більше того, обласним федераціям можуть виплачуватися бонуси за перемоги та нічиї", - пояснив він.

"Ми розглядаємо внутрішньонаціональну міжрегіональну Лігу в якості базового турніру, який може проходити у будь-якій європейській країні. Він також дуже вдало вписується у концепцію Кубку регіонів УЄФА, який вже став традиційним для аматорських команд з усієї Європи", - зауважив Павелко.

На думку президента ФФУ, успішність першості залежить від усіх, від того, як всі підійдуть до облаштування та популяризації турніру, у тому числі - і преса.

"Мені б хотілося, щоб у 2016 році відбулися перші відбіркові матчі. А коли краще стартувати - навесні чи восени, і в яку пору року проводити фінальні турніри, на ці питання повинні дати відповідь фахівці", - цитує його footclub.com.ua.

Коментарі ()