Головне

Юнацька ліга УЄФА. Фінал. Шахтар U-19 - Челсі U-19 2:3. Гідний виступ "гірників"

13.04.2015 19:30 1692 0
Юнацька ліга УЄФА. Фінал. Шахтар U-19 - Челсі U-19 2:3. Гідний виступ "гірників"

Тернистий шлях Шахтаря в юнацькій Лізі УЄФА логічно завершився ключовим поєдинком, в якому підопічним Крівенцова протистояла одна з кращих футбольних академій Європи - школа лондонського Челсі. Шахтар розпочав поєдинок дещо нервово, за що поплатився вже на сьомій хвилині першого тайму: це після передачі від Соланке відзначився Браун, з яким не допрацював у карному Вачіберадзе - удар з 5-ти метрів виявився результативним.

Вже за традицією, після пропущеного голу Шахтар не розклеївся і нав'язав ближче до середини тайму свою гру. Донецький клуб поправив відсоток володіння м'ячем, однак до гострих моментів справа доходила рідко, чого не скажеш про Челсі. На 29-й хвилині Шахтар обрізався під час вланої атаки та пропустив небезпечний випад Челсі, на щастя, нападнику лондонців і кращому бомбардиру турніру Соланке не вистачило влучності, щоб фактично 1 на 1 переграти Кудрика, а ще через шість хвилин по горобцях запустив м'яч Бога. За невикористані моменти Шахтар у підсумку суперника покарав, точніше сказати, сам себе покарав Челсі. За 9ть хвилин до перерви після прострілу Арендорука м'яч у власні ворота зрізав Крістенсен.

На жаль, спокійно довести тайм до перерви "гірникам" нормально не вдалося. Челсі великими силами накочував на ворота донецького клубу і створив кілька небезпечних моментів. Втім, удари Брауна і все того ж Соланке у забиті м'ячі не матеріалізувались. Але така нервова кінцівка вилилась Шахтарю у другому таймі. Вже на третій хвилині Шахтар знову пропустив. Психологічно "гірники" не встигли відновитися після перерви, чим скористався Соланке. Форварду Челсі ніхто не заважав вразити ворота Кудрика з близької відстані після передачі Боги.

Цей гол явно вибив з колії підопічних Крівенцова, і вже через 8 хвилини вони пропустили втретє - дубль оформив Браун. Після цього Шахтар почав грати досить блідо, а Челсі міг забивати ще і ще, але гравцям лондонців відверто не щастило. Хід матчу змінив вихід на 71-й хвилині Віктора Коваленка. Нападник Шахтаря ледь не першим же дотиком видав відмінний пас у карний на Зубкова, однак Олександр пробив поруч зі стійкою. Через 7 хвилин Челсі відповів гострим моментом у виконанні Соланке: Браун продерся на правому фланзі до кута воротарського, виконав філігранну передачу на Соланке, а той з метрів 5-ти примудрився пробити по горобцях.

На останок Шахтарю таки вдалося "гримнути дверима". Фірмова комбінація "гірників" у виконанні Зубкова та Коваленка завершилася точним ударом другого, але це донецькій команді, на жаль, нічного не дало, адже відразу після голу пролунав фінальний свисток. У підсумку 2:3, прикра поразка, але гідний виступ у фіналі, який подає великі надії на футбольне майбутнє донецького Шахтаря.

Коментарі ()