Головне

Як Чигринський стусани роздавав, а Вернидуб Батьківщину прославляв. 1/4 фіналу Кубку України. Підсумки

10.04.2015 14:22 668 0
Як Чигринський стусани роздавав, а Вернидуб Батьківщину прославляв. 1/4 фіналу Кубку України. Підсумки

За результатами відіграних на не завжди смарагдових полях України матчів стали відомі півфіналісти Кубка країни, які вже сформували відповідні пари.

Чемпіон же згадує все найголовніше, що відбулося в іграх другого за значенням національного турніру. Ми не забули про головних героїв і невдах турніру, які отримають по "заслугам" у матеріалі від Чемпіона.

Подія стадії

Донецький Олімпік пробився у півфінал Кубку України, залишивши за бортом змагань полтавську Ворсклу. Саме клуб граючого президента Владислава Гельзіна вважався номінальним аутсайдером протистояння з командою Василя Сачка та й узагалі найслабшою командою серед тих, які залишилися у турнірі. Втім, відстоявши прийнятний результат на полі імені Олексія Бутовського, "вдома" донеччани зіграли у непритаманному собі прагматичному стилі й установили поки найвищу у своїй історії планку участі у кубкових перегонах.

Команда стадії

В 1/4 фіналу київське Динамо показало, на нашу думку, найкращий футбол серед усіх команд. Незважаючи на те, що наставник найбільш титулованого клубу країни зробив аж вісім змін у складі у порівнянні з попереднім матчем, на фоні команди, яка з високою вірогідністю буде представляти Україну у єврокубках, таке Динамо виглядало потужно. Статистика матчу говорить по значну перевагу Києва над Луганськом. І це не може не обнадіювати шанувальників команди перед дуеллю з Фіорентиною у Лізі Європи.

Матч стадії

Зустріч у Дніпропетровську, де місцевий Дніпро приймав одеський Чорноморець, стала найбільш видовищним і цікавим матчем серед ігор, які відбулися у середу, 8 квітня. Оскільки долю дуелі між командами багато у чому було вирішено ще у першій грі, на обидва клуби не тиснула необхідність грати на результат. У результаті, нечисленні глядачі на Метеорі стали свідками безкомпромісного матчу з немалою кількістю гольових моментів. Втім, реалізація команди відверто підвела.

Цитата стадії

Юрій Вернидуб розчулив журналістів емоційним спічем після матчу на стадіоні імені Валерія Лобановського: "У країні йде війна, тому зараз щось говорити... Сподіваємося, щоб усе це швидше закінчилося, розібралися з Донбасом і Луганською областю, і прийшов мир. Усе ж, я думаю, що ми будемо в Україні, тому що це наша люба країна. Ми не маємо права йти кудись і звідкись. Ця країна мені дала все - я тут народився, вчився, був футболістом і став тренером. Тому я ніколи у житті не зможу зрадити Україну. І це не просто слова. Я завжди готовий іти й захищати її".

Капітан стадії

Австрійський захисник київського Динамо Александар Драгович "дебютував" за столичний клуб. Тепер - у ранзі капітана. Кар’єра етнічного серба у столиці України та Прем’єр-лізі почалася влітку 2013 року, коли битву за одного з найбільш перспективних гравців Старого Світу було виграно у міланського Інтернаціонале. Якщо перший сезон у Києві для захисника та інших новачків команди, які прийшли у Динамо майже одночасно з Александаром, пройшов не вельми вдало, то у новій першості Драгович суттєво додав і є ціллю не одного відомого клубу Європи. Чергове визнання - капітанська пов’язка від тренерського штабу.

Скандал стадії

Оборонець Дніпра й у недавньому минулому збірної України Дмитро Чигринський, м’яко кажучи, здивував футбольний люд своїм вчинком у грі з Чорноморцем. Відомо, що екс-гравець Барселони вирізняється стриманим і розсудливим характером, і за свою кар’єру отримував вилучення через грубощі на полі лічену кількість разів. Аж от у матчі з одеситами зазвичай спокійний Дмитро мов з ланцюга зірвався. Чигринський чи то піддався на провокацію Вадима Яворського, чи то не подужав заспокоїти свою розхитану частими травмами нервову систему. Тепер на захисника, певно, чекає тривала дискваліфікація.

Дебют стадії

18-річний півзахисник київського Динамо Богдан Михайліченко провів перший матч за головну команду "біло-синіх". Дебютний матч хавбека можна назвати вдалим, адже він узяв участь у кількох небезпечних атаках своєї команди, а його клуб виграв. У поточному сезоні Богдан - уже четвертий молодий гравець, якого Сергій Ребров сміливо кидає у горнило дорослого футболу. Раніше підкорювати горизонти елітного футболу країни були відправлені Микита Бурда, Євген Чумак та Ігор Харатін.

Антигерой стадії

Голкіпер Зорі Кршеван Сантіні припустився грубих помилок, які коштували його команді двох пропущених м’ячів у київському матчі з Динамо. Хорватський легіонер - усього третій представник "воротарського братства" в УПЛ, який є легіонером. Такими "колегами" Кршевана є страж воріт дніпропетровського Дніпра чех Ян Лаштувка, а також екс-воротар харківського Металіста Владімір Дишленкович, нині вільний агент, який, втім, має паспорт нашої країни.

Гравець стадії

Нападник київського Динамо Лукаш Теодорчик став найкращим, на нашу думку, футболістом других матчів Кубку. Прогрес гравця збірної Польщі та партнера Роберта Левандовськи вражає. Загалом на рахунку гравця вже вісім голів у сезоні, які було забито у 20-ти матчах у біло-синій футболці. При цьому п’ять із них форвард відправив у ворота суперників у другій частині сезону. Наразі саме екс-футболіст познанського Леха є основним кандидатом на місце єдиного нападника у складі киян у матчах з Фіорентиною.

Гол стадії

Форвард донецького Олімпіка Олександр Ситнік забив найкращий, на нашу думку, м'яч серед усіх повторних ігор чвертьфіналу змагання. Гол нападника був як красивим результатом зусиль його партнерів, так і ніс у собі вельми важливу спортивну складову, виявившись єдиним у матчі. Це друге взяття воріт для Ситніка у поточному розіграші Кубку України та третій загалом у сезоні гол.

Коментарі ()