Головне

Ліга Європи. 1/8 фіналу. Динамо - Евертон. Як "динамівці" у Києві "ірисками" ласували

19.03.2015 16:14 2040 0
Ліга Європи. 1/8 фіналу. Динамо - Евертон. Як "динамівці" у Києві "ірисками" ласували

Київське Динамо вперше за чотири роки пробилося у чвертьфінал Ліги Європи. Перший матч з Евертоном на Гудісон Парк Динамо провело чудово лише півгодини, що у підсумку дозволило команді Сергія Реброва забити виїзний гол у ворота Тіма Ховарда. Цей факт мав велике значення, бо вкрай важливий гостьовий гол у виконанні Олега Гусєва, був головним і, по суті, єдиним досягненням "біло-синіх" у візиті на Туманний Альбіон.

Ще до матчу в Києві, головний тренер Роберто Мартінес зауважив, що його команда не буде відстоювати "слизькі" 2:1 на свою користь, а буде намагатися забити ще, щоб точно забезпечити собі вихід у наступний раунд. Так, Евертон зумів забити, але пропустив у свої ворота цілих п'ять голів. Динамівці, в нападі у яких вельми несподівано з'явився Лукаш Теодорчик, спробували активно почати зустріч і вже в дебюті провели дві непогані атаки. Вже на другій хвилині міг відкривати рахунок Олег Гусєв, однак його удар головою після навісної передачі від Сільви пройшовся трохи вище воріт Ховарда. А вже через дві хвилини непогано с з гострого кута пробивав Антунеш, втім, його удар також пішов повз ворота.

Евертон з відповіддю не забарився: це на дальній удар наважився Барклі - у підсумку Шовковський лише з другої спроби забрав м'яч у руки.Ближче до середини матчу "іриски" намагалися дещо заспокоїти гру, граючи за рахунком. Однак іншої думки були підопічні Реброва, які на 21-й хвилині вийшли вперед! Ярмоленко у своєму стилі, накрутив кількох суперників, змістився ближче до центру лінії карного і пробив лівою точно у дев'ятку воріт Ховарда. Голкіпер ліверпульського клубу навіть не поворохнувся.

Через чотири хвилини після голу Андрія чудову нагоду зрівняти рахунок мав все той же Барклі, який з метрів 7-ми влучив у стійку воріт Шовковського. Евертон після цього моменту продовжував накочувати на ворота української команди і рахунок таки зрівняв. Лукаку, якого сватають у топ-європейські клуби, потужним ударом з-за меж карного не залишив Шовковському жодних шансів - 1:1. Втім, Евертон недовго святкував взаття воріт, через вісім хвилин Динамо повернуло все на свої місця: Гол забив Теодорчик, який після рикошету (швидше за все) а не пасу від Ярмоленка у карному суперника з близької відстані розстріляв ворота Ховарда.

Гості, які так і не відійшли від такого швидкого розвитку подій, пропустили втретє через дві хвилини. Гол на свій рахунок записав Велозу: португалець після рикошету від суперника (тут варто відзначити передачу Сільви) потужно пробив точно під поперечку воріт бідного Ховарда. Після третього голу кияни дещо відійшли назад. Арбітр з незрозумілих причин додав 4 хвилини, і весь цей час пройшов в атаких Евертона. Команда Мартінеса накочувала на ворота Шовковського великими силами, однак забити у підсумку так не змогла.

Початок другого тайму також можна занести в актив анлійського клубу. Гості з Ліверпуля, як і у кінцівці першого тайму, багато атакувати, втім, особливих моментів біля воріт Динамо не створили. Кияни грали виключно на контратаках, одна з яких принесла підопічним Реброва четвертий гол: Ярмоленко та Сидорчук класно обігралися у карному Евертона, у підсумку Сергій викотив м'яч на Гусєва, який першим ударом влучив у Коулмена, а другим таки відправив вчетверте сферу у ворота Ховарда, який сидячи на 5-й точці тільки спостерігав за цим епізодом.

Підопічні Мартінеса знову швидко могли скоротити відставання, створивши небезпечний момент за декілька хвилин після голу Гусєва, на щастя, удар Атсу у класному стрибку парирував на кутовий Шовковський. Ще через п'ять хвилин за СаШо знову вступилася стійка воріт, в яку вдруге поцілив Барклі. Динамо відповіло на цей момент слабким ударом від Теодорчика - легка здобич для Ховарда.

До 76-ї хвилини команди демонстрували доволі рівну гру. А потім вистрілив Антунеш. Новачок Динамо фактично з центра поля вколотив п'ятий цвях у сітку Евертона. Удар видався настільки потужним, що якихось шансів у Ховарда там зовсім не було. Після цього голу Динамо остаточно взяло під контроль події на полі, втім, Евертон зумів підсолодити рахунок, але не більше. Вдало після помилки захисників і Шовковського у карному Динамо після подачі Бейнса переправив сферу Джегелка - 5:2.

Незабаром сам Бейнс завдав сильний удар, але Шовковський зіграв надійно і накрив м'яч. Арбітр додав чотири хвилини. Гості з Ліверпуля намагалися щось зробити, але повернутися в гру господарі поля їм не дозволили, у підсумку довівши справу до впевненої перемоги, яка дозволила Динамо пройти вперше за чотири роки у чвертьфінал Ліги Європи!.

Коментарі ()