Головне

Ліга Чемпіонів. 1/8 фіналу. Баварія - Шахтар 7:0. Хенде Хох, Луческу

11.03.2015 23:52 1920 0
Ліга Чемпіонів. 1/8 фіналу. Баварія - Шахтар 7:0. Хенде Хох, Луческу

Донецький Шахтар безславно завершив своє протистоння у двохматчевій дуелі 1/8 фіналу Ліги чемпіонів з Баварією. Після "сухої" нічиєї у першому матчі у Львові Шахтар був розргомлений у Мюнхені з рахунком 7:0. Команда залишила характер в Україні і програла матч на третій хвилині поєдинку, коли Кучер у підкаті в своєму карному грає проти Гьотце. Суддя Вільям Коллам з Шотландії не довго думав і вказав на 11 метрів. Потім рефері ще трохи подумав і показав Кучеру червону картку.

З рішенням судді можна сперечатися частково. Порушення Кучера було 100%. Щодо вилучення, то Коллам міг показати жовту, але зупинився на червоному кольорі. Для Шахтаря - це був вирок. А що стосується рішення рефері, то він як жираф - йому видніше. З пенальті Мюллер пробив влучно, а П`ятов не врятував.

Після забитого голу Баварія методично почала розхитувати оборону Шахтаря. Особливо це добре виходило на фланзі Шевчука, де раз за разом в карному майданчику гірників опинялися Рібері, Гьотце та Боатенг. Шахтар грав як міг, але не довго. На 34-ій хвилині той же Боатенг робить рахунок 2:0. До закінчення першого тайму гірники протрималися без пропущених голів.

На стартових хвилинах другого тайму Шахтар за три хвилини пропускає ще два м`яча і команда посипалася. Рібері на пару з Мюллером розривали захист Шахтаря і виходило це в них доволі легко. Більшість гравців донецької команди перестали бігати і грати за честь клубу. Можна грати в меншості, але беззубої гри Баварія не пробачає.

До закінчення матчу залишалася лише одна формальність - скільки пропустить Шахтар? Ще три голи німці гостям з України таки забили, а могли вколотити ще більше. Ще по одному голи на свій рахунок записали Бадштубер, Левандовськи та Гьотце. Шахтар наприкінці матчу міг забити м`яч престижу, але Адріано не влучив у кут воріт після пасу Шевчука.

Після фінального свистка деякі гравці Шахтаря відразу пішли в роздягальню, а дехто вимінював футболки у футболістів Баварії. Срна широко посміхався і спілкувався з кимось з гравців мюнхенського клубу. Лише Мірча Луческу продовждував сидіти на тренерській лаві, де його привітав з грою Хосеп Гвардіола, який так і не дочекався румунського тренера біля коридору в роздягальню.

Шахтар цю розгромну поразку переживе дуже швидко. Що стосується Мірча Луческу, то, напевно, що цей болісний програш Баварії змусить наставника "гірників" замислитися про відхід з команди вже в літнє міжсезоння. Причому стримуючим фактором вже не стануть і великі гроші від Рината Ахметова.

Коментарі ()