Головне

Прем'єр-ліга. 16 тур. Металіст - Шахтар 2:2. Рахаєв таки відбирає очки у Луческу

07.03.2015 15:28 438 0
Прем'єр-ліга. 16 тур. Металіст - Шахтар 2:2. Рахаєв таки відбирає очки у Луческу

Центральний матч 16-го туру УПЛ між харківським Металістом та донецьким Шахтарем видався напрочуд видовищним. Харківський клуб, який переживає наразі не найкращі часи, зробив певні висновки після поразки 0:3 від Динамо, та поразки 0:2 у Кубку України від "гірників". І вже неозброєним поглядом помітно, що підопічні Рахаєва намацують свою гру абсолютно оновленим складом.

Як і в кубковому матчі, який відбувся днями раніше, Шахтар розпочав поєдинок доволі активно, втім, забити швидкий гол "гірникам" цьго разу не вдалося, хоча вони були до цього близькими: вже на першій хвилині Погорілий двічі виручив своїх партнерів після удару Адріано та добивання від Ілсіньо. До 15-ї хвилини тайму Шахтар мав ще кілька моментів, однак пробити оборону номінальних господарів поля було не так і просто. Металіст захищався компактно, зустрічав суперника досить високо, якщо порівнювати з матчем Кубка України. Контратакували підопічні Рахаєва звісно рідко, однак завершувалися ці атаки ударами.

Перший дзвіночок біля воріт Шахтаря пролунав на 14-й хвилині, однак П'ятов парирував удар Довгого з метрів 12. Однак свого Олексій домігся вже через чотири хвилини. Екс-хавбеку Іллічівця знову вдався класний постріл з-за меж карного після рикошету від Каядо - цього разу точно у дев'ятку воріт - без шансів для П'ятова! Після голу Металіст природно відійшов назад, однак залишити свої ворота в недоторканості перед перервою харківським футболістам не вдалося. На третій доданій хвилині за фол останньої надії у власному карному Жабченко вилучив Рижука і поставив 11- метровий у ворота Погорілого. Вирок чітко виконав Даріо Срна - 1:1 і команди пішли на перерву.

У другому таймі малюнок гри не змінився. Шахтар продовжував накочувати на ворота ослабленого Металіста, який у свою чергу почав захищатися дуже глибоко. Моментів Шахтар створив непристойно багато. "Гірники" зробили акцент на дальні удари, забити могли практично всі - однак то влучності не вистачало, то Погорілий разом з захисниками ставали на заваді м'ячу.

Але у результаті кількість таки переросла в якість, і на 72-й хвилині Шахтар забив вдруге: Гладкий, який змінив на полі Шевчука, класно підключився до атаки своєї команди, викотив низом м'яч в центр карного на Адріано, який вискочивши з-за спини двох центральних оборонців переправив м'яч у дальній кут воріт Погорілого.
Здавалося б, що Шахтар доведе спрау до логічного для себе завершення, але то так тільки здавалося.

Металіст використав чи не єдиний свій шанс у другому таймі, матеріалізувавши його у забитий гол. Вже на доданій останній хвилині харківський клуб отримав право на штрафний. Тут героями для прихильників харківського клубу виступили екс-"моряки" Іван Бобко та Володимир Прийомов - перший виконав подачу на дальню стійку, а другий головою переправив м'яч у дев'ятку воріт П'ятова! От така вийшла несподівана кінцівка матчу. У результаті Металіст набирає свої перші очки у новому 2015-му році завдяки характеру і психологічній витримці, а Шахтарю потрібно робити після цього певні висноки, адже на носі матч-відповідь у рамках ЛЧ з Баварією.

Коментарі ()