Головне

Ліга Європи. 1/16 фіналу. Олімпіакос - Дніпро 2:2. Підкорення Еллади

26.02.2015 21:16 1243 0
Ліга Європи. 1/16 фіналу. Олімпіакос - Дніпро 2:2. Підкорення Еллади

Дніпропетровський Дніпро зумів вийти переможцем двобою з грізним Олімпіакосом і пробитися до 1/8 фіналу Ліги Європи. Якщо після першої гри у Києві підопчіним Маркевича трохи допоміг фарт отримати "суху" перемогу над суперником, то у грі в Піреях довелося попрацювати. Щоправда, варто відзначити деяку симпатію голландського рефері Данні Маккелі до українського клубу.

Фора у два м`ячі мала стати для дніпропетровців цілком комфортною, але вже на 12-ій хвилині поєдинку у цьому з`явилися великі сумніви. Після одніє з атак греків Мітроглу зіграв на випередження у боротьбі з Чеберячком, і ударом у кут воріт відкрив рахунок у матчі. Олімпіакос відчув запах крові і пішов вперед. На щастя, ще одного швидкого голу Дніпро не дав забити, а ось камбек вийшов.

На 22-й хвилині після стандарту від Ротаня Федецький з другої спроби ударом головою зрівнює рахунок - 1:1. Такий сюжет для греків означав лише одне - варто забивати ще три голи. Як для гри нинішнього Олімпіакоса,то сценарій дещо фантастичний. Ще в першому таймі двічі після ударів Коноплянки ворота господарів рятував Роберто. Стартові 45-ть хвилин так і закінчилися нічийним рахунком, що дуже не сподобалося фанам греків, які загуділи неначе вулик.

Початок другого тайму Олімпіакос проводить в атаках, але пропускає швидкий контрвипад Дніпра і Мілівоєвич змушений ззаду вдарити по ногах Матеуса ще в центрі поля. Вирок арбітра - червона картка. На цьому сам поєдинок вже можна було закінчувати. Граючи у більшості Дніпро грав і сам, і давав пограти супернику. Український клуб змарнував ще кілька моментів, щоб виграти цю гру з переконливим рахунком, а в Олімпіакоса також було двійка моментів пробити Бойка.

На 89-й хвилині стало сумно в грі Федецькому. Артем у своєму штрафному вирішив завалити Домінгеса, і суддя ставить справедливий пенальті. З 11 метрів Домінгес пробиває у кут воріт і не дає шансів Бойку на звання героя матчу - 2:1.

У три компенсовані хвилини до другого тайму греки мали забивати ще два голи, щоб пройти в 1/8 фіналу. На щастя, Олімпіакос - це не Баварія. А от Дніпро зумів таки врятуватися від нелогічної поразки. Після пасу Коноплянки Калінич увійшов в карний майданчик і легко обіграв Роберто та зробив рахунок 2:2.

Коментарі ()