Головне

Ліга Європи. 1/16 фіналу. Динамо - Генгам 3:1. Хепі-енд по-українськи

26.02.2015 22:30 1434 0
Ліга Європи. 1/16 фіналу. Динамо - Генгам 3:1. Хепі-енд по-українськи

Для продовження боротьби в Лізі Європи київському Динамо необхідно було перемагати вдома французький Генгам. Перший матч, який відбувся у Франції, всерйоз змінив ставлення до протистояння між командами. Було дуже багато розмов щодо суддівства словенського рефері Славка Вінчича, який, скажемо прямо, нарубав дров. Футболісти Динамо, і сам Сергій Ребров закликали вболівальників підтримати свою команду у матчі-відповіді, так воно і сталося - аншлаг на Олімпійському, божевільна підтримка для української команди у протистоянні з французькими "фермерами".

Перемога для киян була вже справою честі. Вже на старті матчу не впорався з емоціями Рибалка, який змінював у матчі травмованого Сидорчука. Сергій отримав жовту на першій хвилині тайму, а ще через 9-ть хвилин залишив поле через травму Мігель Велозу. Нічого не нагадує? Португальця змінив Теодорчик, який у підсумку і зробив великий внесок в перемогу столичного клубу.

Щодо Генгаму, то команда Гурвеннека діяла за схемою першого матчу - в основному це флангові навісні передачі, простріли - ну а "там вже поборемося". Шовковський та компанія по захисту без проблем нівелювали велику частку моментів у виконанні гостей. З середини тайму Динамо таки заволоділо ініціативою, яку потім матеріалізувало у забитий м'яч. Забили "біло-блакитні" з кутового: після класної передачі від Гусєва павутиння з воріт Генгама зняв потужним ударом головою Теодорчик. Гості небезпечно відповіли через 10 хвилин, непогано головою пробивав Бовю - надійно зіграв на лінії Шовковський.

Після цього небезпечного моменту Динамо заспокоїло гру біля своїх воріт, тим самим не дозволивши супернику зустрічним курсом вибігати в контратаки. Тільки на третій компенсованій хвилині Шовковському знову довелося вступити в гру: це Даніло Сілва невдало виніс м'яч на суперника, який перевірив пильність воротаря - капітан господарів вкотре зіграв надійно.

Вже у дебюті другого тайму Динамо подвоїло перевагу в рахунку. Гусєв виконав подачу з правого флангу, а там м'яч точно на ногу Буяльського вибив Ангуа, Віталій у свою чергу не розгубився і пробив сильно зльоту у дальній кут воріт Льоссля - 2:0. Втім, деяка нервозність у діях динамівських захисників призвела до того, що французи скоротили розрив у рахунку на 66-й хвилині - вдало після прострілу Жиресса зіграв Манданн. Раділи гості недовго, адже фактично через 10 хвилин Теодорчик заробив для киян пенальті, який вдало під поперечку реалізував Гусєв.

Після третього гола Динамо гра була зупинена через бійку між фанатами у гостьовому секторі. Арбітр у підсумку забрав футболістів з поля, але через 10 хвилин матч був відновлений. Після такої паузи атакувальний темп Генгама дещо збився, втім, ще декілька небезпечних моментів підопічні Гурвеннека створили, але - лише моментів. Київське Динамо у підсумку вистояло у валідольному протистоянні з Генгамом, заробивши право представити Україну в 1/8 фіналу Ліги Європи.

Коментарі ()