Головне

Ващук: Основним конкурентом є Андрій Павелко

05.02.2015 14:29 695 0
Ващук: Основним конкурентом є Андрій Павелко

Відомий у минулому футболіст Владислав Ващук бачить себе у ролі функціонера. Він вирішив балотуватися у президенти Федерації Футболу України.   

Про свою програму і проблеми українського футболу Владислав Ващук розповів в інтерв’ю Чемпіону.

- Владиславе Вікторовичу, чому вирішили балотуватися в президенти ФФУ?

- Не знаю жодної людини, якій би подобалося те, що відбувається в Федерації. Чимало друзів про це говорять, тому прийняв рішення балотуватися. Мені імпонує менеджмент, управління. Функціонери політики та спорту відірвалися від реальності. У футболі потрібно наводити порядок. Усе своє життя присвятив цьому виду спорту, чому б зараз не попрацювати на цій посаді?

- Що саме не подобається в роботі теперішнього керівництва?

- Не розвивається масовий футбол. Багато хто, зокрема і ваше видання, не раз ставили питання про те, де нове покоління, де нові зірочки футболу, які виділятимуться у збірній. Наразі у нас в збірній немає конкуренції, є на кожній позиції по одному сильному виконавцю і все. Справа в тому, що немає ефективного виховання дітей, а для цього потрібно розвивати масовий футбол. Найбільша проблема – недостатня кількість полів хорошої якості та безкоштовних.

- Федерація є громадською організацією, як вона може вирішити це питання?

- Потрібно залучати спонсорів, міжнародних інвесторів, розвивати стосунки із власниками клубів, заохочувати їх вкладати гроші не тільки в перші команди, а й в дитячий футбол.

- Інвесторів цікавить прибуток. Як їх змусити витрачати гроші на завідомо збиткову справу?

- Справді, ніхто в дитячий футбол не вкладає грошей. Навіть не усі клуби Прем’єр-ліги інвестують в цю галузь гроші. Про це говорив неодноразово, бачив це з середини. Я знаю як залучити кошти, у мене є ціла команда, яка уже в цьому напрямку працює.

- Розкажіть детальніше про свою команду…

- Наразі цього робити не буду.

- Невдоволення роботою Федерації виникло недавно?

- Невдоволення було і раніше. У нас зникають команди, футбольні поля віддають під забудову, у дітей немає умов для тренувань. Навіть переодягнутися ніде. Велика проблема – це дефіцит кваліфікованих дитячих тренерів.

- Це, я так розумію, ви назвали найбільші претензії до роботи останнього президента ФФУ Анатолія Конькова?

- Ви зараз хочете нас зіштовхнути "лоб в лоб". А я не хочу говорити про попередніх керівників ФФУ, краще буду розповідати про свої наміри. Потрібно рухатися далі, а не оглядатися в минуле.

- У разі обрання президентом Федерації, скільки вам потрібно часу, щоби були помітні зрушення в кращу сторону?

- Важко сказати, спершу потрібно, щоби мене обрали президентом ФФУ, а уже тоді проаналізувати ситуацію і приступити до роботи. Я в процесі роботи над своєю програмою, до березня повинен її закінчити.

- На скільки років ця програма буде розрахована?

- Ця програма буде розрахована на багато років уперед. Вона не пишеться під мене, а під український футбол. Тому вона тривала.

- Кого бачите основним конкурентом?

- Про основного конкурента усі говорять, дехто знімає свої кандидатури, оскільки боїться далі йти. Я не боюся. Основним конкурентом є Андрій Павелко. Він, крім футболу, займається ще і політикою. Тому існує ймовірність, що у Павелко забракне сил для того, щоб успішно працювати у цих двох різних галузях. Загалом, не вважаю його конкурентом, оскільки ми робимо спільну справу. Я представлю свою програму, Андрій Павелко – свою. А футбольна еліта нехай вибере того, з ким хоче розвиватися далі.

- Ви сказали, що "дехто боїться йти далі і знімається з виборів". Що мали на увазі?

- Не мав на увазі страх, тільки те, що дехто із кандидатів знімається із виборів. А боятися нічого.       

Коментарі ()