Головне

Суркіс дав покерувати Конькову ще три місяці

18.12.2014 21:20 1039 0
Суркіс дав покерувати Конькову ще три місяці

Конгрес Федерації футболу України 2014 року став майже копією такого ж зібрання 2010 року. Тоді, у цій же залі Будинку футболу, намагалися змістити зі своєї посади Григорія Суркіса. Тоді Григорій Михайлович відстояв свою посаду і допрацював до кінця Євро-2012 і віддав своє крісло Анатолію Конькову, тихо і мирно. Але Григорій Михайлович не пішов, не зник, а його тінь постійно витає в Будинку футболу, який він і збудував.

І хоча вже пройшло чотири роки, а методи переворотів в українському футболі не змінилися. Перед Конгресом ФФУ регіональні федерації були поставлені "в позу". На момент вранішнього Виконкому ФФУ вже були підготовлені голоси за позачерговий Конгрес ФФУ, який відбудеться у березні 2015 року. Конькову нічого не залишалося, як прийняти умови і погодитися на свої перевибори через три місяці.

Так сталося, що нинішній очільник ФФУ втратив усіх своїх союзників. Андрій Павелко вже кілька місяців як грає у свою гру, головна мета якої - це посада президента ФФУ. Перший-віце президент Анатолій Попов за тиждень до Конгресу несподівано захворів. І, нарешті, здав свого протеже Рінат Ахметов. Донецькому олігарху нині не до боротьби за Конькова.

Вже на початку самого Конгресу було зрозуміло, якщо Коньков зуміє залишити цю залу ще президентом, то це буде його невелика перемога, хоча б у боротьбі за зарплату на найближчі три місяці. Анатолій Дмитрович губився в регламенті і статуті, ставав посміховиськом для багатьох у залі, і не знав як правильно вести це збіговисько. Попова, який міг допомогти, не було...

Розуміючи, що Конькова вже можна дотиснути сьогодні на відставку, в наступ пішли екс-президент ПФЛ Мілетій Бальчос та Ігор Кочетов з федерації футболу міста Києва. Особливо настирний був Кочетов. Він усе намагався підбурити Конькова зняти порядок денний нинішнього Конгресу і працювати вже над наступним звітно-виборчим Конгресом. Кочетов запитав Конькова: Ви зранку подавали у відставку? Відповідь Конькова була лаконічною: Ні, я не подавав у відставку.

Далі в гру вступив джокер українського футболу та сценарист нинішньої вистави - Григорій Суркіс. Розуміючи, що в Президії знаходиться старший менеджер програм ФІФА із розвитку в Європі Єва Паск'є, член Виконкому УЄФА Франтішек Лаурінец, Суркіс-старший за дві хвилини розставив усі крапки на "і". Зробив, щоб усе було нібито по-чесному.

"Кілька років тому у цій же залі в подібній манері намагалися звільнити мене. Але є статут і регламент і його потрібно дотримуватися", - заявив Суркіс. Після виступу Суркіса все стало на свої місця. За хвилин 20-ть була створена робоча група, що й буде готувати порядок денний позачергового Конгресу ФФУ.

На даний момент цим рішенням були задоволені усі, окрім Кочетова, який хотів крові Конькова вже зараз. З джерел Чемпіона стало відомо, що у новому керівному складі ФФУ Кочетову запропонують посаду виконавчого директора ФФУ. І хоча через три місяці зміниться фейс керівного органу ФФУ, але ці обличчя вже незмінні останні років 15-ть.

Одним з головних кандидатів на посаду президента ФФУ буде народний депутат від Блоку Порошенка Андрій Павелко. Тим більше, для Суркіса ця кандидатура є оптимальною, зважаючи на чудові відносини Павелка з Президентом України Петром Порошенком. Не обійдеться в новому ФФУ і без відданої людини Григорія Михайловича. На посаду першого віце-президента буде претендувати, але-опп - Олександр Бандурко.

Коментарі ()