Головне

Ліга Європи. 5 тур. Трабзонспор - Металіст 3:1. Чергове фіаско Рахаєва в Лізі Європи

27.11.2014 22:41 935 0
Ліга Європи. 5 тур. Трабзонспор - Металіст 3:1. Чергове фіаско Рахаєва в Лізі Європи

Харківський Металіст, який втратив навіть математичні шанси продовжити боротьбу в Євробуках, знову не зміг потішити вболівальників бодай першою перемогою в поточному турнірі. Команда Рахаєва перед матчем з Трабзонспором втратила опорника Торреса та головного плеймейкреа Хав'єра, який знову вибув з ладу через травму. Так, повернувся в стрій Папа Гуйє, однак і досвідчений сенегалець не допоміг команді закрити проблемні зони в захисній ланці.

Команди почали матч обережно, Металіст у стартові хвилини діяв на полі злагоджено і саме клуб з Харкова створив перший момент, втім, удар з-за меж карного від Гоменюка пройшов над поперечкою воріт Езтюрка. Суперник відповів лише в середині тайму, однак значно гостріше. Кардосо біля лінії карного відгукнувся на передачу Воріса і лівою класно пробив у дальній кут - дива майстерності довелося демонструвати Горяїнову.

На жаль, за 10 хвилин до свистка на перерву Горяїнов команду врятувати від пропущеного голу вже не зумів. Турецький клуб вдало розіграв кутовий, після якого з близької відстані головою м'яч у сітку воріт української команди відправив захисник Белькалем ( особливий привіт дебютанту Ткачуку, який повинен був нівелювати цю загрозу). Після голу Металіст за традицією опустив руки і фактично тайм вже "догравав", сподіваючись на тайму другий.

Вже на старті другої половини матчу харківський клуб втратив чудову нагоду зрівняти рахунок. Якимось дивом з метрів 4-х після передачі Коельо над поперечкою воріт турецького клубу пробив Ребенок. У свою чергу Трабзонспор не став форсувати події і грав за рахунком, моменти біля воріт Горяїнова звісно виникали, але гострими їх назвати язик не повернеться. Мав непоганий шанс на 62-й хвилині Екіджі, але його удар головою в дев'ятку воріт намертво забрав Горяїнов, а ще через чотири хвилини турки не реалізували перспективний вихід 2 в 2.

Минуло всього дві хвилини, і за таку вальяжність підопічні Янала були покарані: Ребенок пробіг по лівому флангу і виконав простріл у центр карного, де Гоменюк видряпав м'яч у Пападопулоса, і відправив м'яч у правий від голкіпера кут воріт, зрівнявши таким чином рахунок у матчі. Трохи згодом господарі поля привезли на свою голову ще і вилучення - другу жовту картку отримав Меджані. Але навіть такий подарунок підопічні Рахаєва використати не змогли. Маючи кількісну перевагу гості дуже повільно переходили з оборони в атаку, чого не скажеш про Трабзонспор, який за три хвилини до фінального свистка забив другий м'яч. Знову дала про себе знати опорна зона Металіста, недопрацював Ткачук,і у підсумку Екіджі з-за меж карного більярдним ударом відправив м'яч у кут воріт Горяїнова. 

Після такого розвитку подій Металіст зовсім посипався, пропустивши вже в доданий час і третій гол. Цього разу відзначитися вдалося Їлмазу, який класно обійшов Гуйє, а потім переграв і Горяїнова, відправивши м'яч у правий від голкіпера кут воріт. Більше голів вболівальники обох команд не побачили, як результат - переконлива перемога турецького клубу, який разом з Легією продовжить боротьбу у плей-офф Ліги Європи.

Коментарі ()