Головне

Павлів: Дискваліфікація однієї трибуни, як на мою думку, незрозуміле рішення

20.11.2014 07:54 276 0

Голова ГО "Завжди вірні" Тарас Павлів розповів про рішення дисциплінарного комітету УЄФА, згідно з яким один із секторів "Арени Львів" дискваліфікували на один домашній матч.

"Ми не знімаємо відповідальність з того, що хтось кинув щось на поле, за, що і є санкції. У Львові таке буває, бо скажемо чесно в інших містах немає такої підтримки збірної України. Так само і футболісти, які приїжджають до нас кажуть, що вони хоч кожен матч грали б у Львові".

"У Львові підтримка є організованою і деколи буває так, що коли приїжджають фанати із інших маленьких міст вони хочуть щось показати, кинути на поле. По фотографіях було видно, що це Чернігів, Стрий. Фанати з маленьких міст, які приїжджають до Львова підтримати збірну. Ми в принципі закликали всіх, що навіть коли використовують піротехніку, щоб не кидали її на поле і не зупинили матч. Але все таки вилетіла та петарда на поле. Надіємося, що більше такого не буде".

"Дискваліфікація однієї трибуни, як на мою думку, незрозуміле рішення. Звичайно, що ми зберемось на іншій трибуні і буде підтримка така сама, але з іншого боку стадіону. Що це дало? Не розумію".

"Як запобігати таким ситуаціям? Ми самі критично відносимось до кидання на поле, вибігання на поле, але збірна України це не фанати одного клубу, які практично кожен день бачаться. Це збір з цілої України. У Львові, якщо проходить один матч в рік, то добре. В Києві, Дніпропетровську чи в інших містах нема такої підтримки. Ми не можемо про це поспілкуватись. Федерації треба думати, як в інших країнах з цим борються. Пробувати спілкуватись, бо побороти це не можливо. Якщо пробувати застосовувати якусь силу проти людей, то це викличе ще гіршу агресію".

"Всі можуть проаналізувати попередні приклади – кожен рік в нас новий скандал. Євро 2012 – постійне нагнітання ситуації про те що тут фашисти, розцвітає расизм. Потім під час матчу із Сан-Марино, коли сама федерація написала скаргу у ФІФА про те щоб оштрафувати Львів. Так само є і зараз. Не виключаю такої можливості. Колись думав, як таке може бути самі себе штрафують. З часом все буде видно і зрозуміло", - цитує Павліва Спортивна Галичина.

Коментарі ()