Головне

ФК Карпати: Жодних незаслужених коштів від нас ніхто не отримає

23.10.2014 13:49 533 0

Жодної конспірологічної причини невиплат ФК Карпати боргів за відомими рішеннями не існує.

Відповідне звернення до футбольної громадськості було опубліковане на офіційному сайті львівського клубу.

"Надумані борги наш клуб не платить лише через те, що відповідні рішення маріонеткових судів, підконтрольних окремим діячам ФФУ, є злочинними. І якщо навіть припустити, що Карпати виконали б ці рішення, цей процес був би нескінченним, з’являлися б все нові й нові справи з метою знищити наш клуб.

Однак покірно платити незароблені гроші за незаконними рішеннями і чекати порушення нових надуманих справ проти нашого клубу - це відвертий мазохізм, і це не наш шлях. За всіма рішеннями Арбітражного суду, який став на користь позивачів (а таких рішень було два), ФК Карпати, попри незгоду з ними по суті, справно сплатив боргові зобов’язання, адже шанує і поважає неупередженість Лозанського суду.

І проблема зовсім не у загальній сумі цих штрафів, як це теж намагаються нав’язати громадськості наші опоненти. Ця сума, за великим рахунком, некритична для бюджету клубу, однак ми радше інвестуємо ці кошти у розвиток дитячого футболу чи спрямуємо їх на допомогу українським патріотам, які воюють за нашу землю у зоні АТО, аніж віддамо у брудні руки пройдисвітів.

Нам часто закидають, що, мовляв, справа про договірний матч Металіст - Карпати отримала хід після того, як наш клуб буцімто не виконав рішення КДК про виплати колишньому футболісту Володимиру Федоріву. Так от, Карпати не заплатили цьому гравцю ані копійки, хоч українські органи футбольного правосуддя зобов’язали наш клуб сплатити йому надумані кошти. Таку ж позицію ми займаємо і зараз - жодних незаслужених коштів від нас ніхто не отримає, і крапка.

Нині наш клуб володіє інформацією, що дехто зі стін Будинку Футболу всерйоз розраховує на те, що ми не витримаємо тиск у вигляді позбавлення турнірних очок, і на знак протесту Карпати припинять боротьбу у чемпіонаті. Так от, якщо хтось думає, що нас залякають зняттям очок, і наш клуб буде зніматися з чемпіонату, то він глибоко помиляється", - йдеться у зверненні.

Нагадаємо, з Карпат зняли три очки, а віце-президент ФФУ Анатолій Попов погрожує клубу пониженням у Першу лігу.

Коментарі ()