Головне

Ковалець: Невихід нашої "молодіжки" на європейську першість – дуже сумний факт

21.10.2014 14:51 690 0
Ковалець: Невихід нашої "молодіжки" на європейську першість – дуже сумний факт

У понеділок, 20 жовтня, у Будинку футболу відбулося засідання круглого столу з головним тренером молодіжної збірної команди України Сергієм Ковальцем.

Наставник української "молодіжки" поділився власними враженнями від виступів команди у кваліфікації чемпіонату Європи 2015 року та розповів, чого не вистачило "синьо-жовтим" у протистоянні зі збірною Німеччини у плей-офф континентальної першості.

"Перший матч з Хорватією надав гравцям і тренерському штабу багато інформації для роздумів. Та поразка дала можливість нам зрозуміти, що слабких команд немає. Після цього "молодіжка" перемогла у шести наступних матчах поспіль. Переломним був матч зі Швейцарією, де в основному складі нашої команди було 11 гравців з різних клубів. Саме тоді футболісти і тренерський штаб зрозуміли, що ми вийдемо з групи у плей-офф Євро-2015", - сказав він.

За словами Ковальця, що стосується збірної Німеччини, то Україні у суперники потрапила одна з найсильніших команд із когорти тих, хто був представлений у плей-офф.

"Приємно, що українська "молодіжка" також потрапила до цієї стадії змагань. Ми розуміли, що нашій команді буде важко у протистоянні з німцями. Ми побачили системність збірної Німеччини як у підготовці до матчів, так і на футбольному полі. Вважаю, що не вистачило досвіду як гравцям, так і тренерам. Але нам є куди рухатися далі. Головне, що бажання у футболістів було велике. Велику роль зіграв той факт, що у першому матчі хлопці не до кінця виконали завдання стосовно організації гри", - пояснив наставник.

Також тренер зазначив, що основне завдання молодіжної збірної – виховувати гравців для національної команди.

"Але все-таки є певна недосказаність, наша команда зупинилася за крок до чемпіонату Європи. Футболісти грали від серця, від душі. Вони добре представляли нашу країну на міжнародній арені протягом цього відбору. Ми передивилися багатьох футболістів за останні два роки. Зустрічалися з командою 54 дні у перший рік та 56 днів у другий рік спільної роботи. Були як плюси, так і мінуси протягом цього періоду, але невихід нашої команди на європейську першість – дуже сумний факт", - прокоментував період співпраці з командою Ковалець.
 
Окрім того, керманич "молодіжки" розповів, чому Іван Ордець, Сергій Болбат і Пилип Будківський, які були викликані до національної збірної, але так і не взяли участь у відбіркових матчах Євро-2016, все ж не змогли допомогти команді у протистоянні з німцями.

"Національна збірна – понад усе. Ордець, Болбат і Будківський тренувалися разом з національною командою. Це великий досвід для них. Ми розмовляли з Михайлом Фоменком перед матчами молодіжної та національної збірних. У головній команді були кадрові проблеми, було невідомо, чи зможе Хачеріді допомогти команді. Крім того, далася взнаки напруга навколо збірної через поразку від Словаччини у дебюті кваліфікації Євро-2016", - пояснив він.

"Теоретично ці гравці могли б нам допомогти, але фактично цього не вийшло. Будемо сподіватися, що досвід навіть звичайного тренування з гравцями високого класу піде їм на користь, і вони будуть грати в основному складі команди Михайла Фоменка", - додав Сергій Іванович.

Наставник молодіжної збірної зазначив, що, загалом, тренерська робота у молодіжній збірній є дуже цікавою для нього.

"1-го грудня у мене закінчується контракт із ФФУ. За декілька днів у нас буде зустріч з керівництвом, на якій будуть підведені підсумки виступів команди протягом двох останніх років і моєї роботи з колективом в цілому", - повідомив він.

На думку, три гравці молодіжної збірної, які вже встигли вдягти футболку національної команди, – це вже добре.

"Є ще група гравців "молодіжки", які можуть потрапити до лав національної збірної. За два роки ми передивилися 72 гравці та надали їм шанс. Це дуже важливо – давати шанс футболістам. Важливо, що вони відчули атмосферу матчів найвищого рівня, щоб у них був стимул прогресувати", - підкреслив Ковалець.

Насамкінець фахівець зазначив, що у він сподівається, що у листопаді нова "молодіжка" матиме змогу зібратися та провести матч.

"Ми знаємо більшість гравців 1994/1995 років народження, спілкуємося з ними. Взагалі, українська нація – дуже талановита. У нас є достатньо перспективних гравців 1994 року народження, які можуть заграти на найвищому рівні у майбутньому: Пучковський, Мірошніченко, Блізніченко, Юрченко, Мишньов, Азацький, Петряк, Барілко, Мігунов. Є група футболістів 1995 року народження, серед яких особливо виділяються Соболь і Бурда", - підсумував він.

За матеріалами офіціного сайт Федерації футболу України

Коментарі ()