Головне

Ліга Європи. 2 тур. Сент-Етьєн - Дніпро 0:0. Маркевич "зіграв на нуль"

02.10.2014 23:57 600 0
Ліга Європи. 2 тур. Сент-Етьєн - Дніпро 0:0. Маркевич "зіграв на нуль"

Дніпропетровський Дніпро не зміг порадувати своїх уболівальників першою перемогою в груповому етапі Ліги Європи. У виїзному поєдинку проти Сент-Етьєна Мирон Маркевич вирішив грати від оборони, і сьогоднішня нічия - максимум, на що міг розраховувати дніпропетровський клуб.

З самого початку гри дніпряни віддали супернику ініціативу і зосередилися на обороні володінь Бойка. Навіть Роман Зозуля, якого Маркевич зі старту випустив у парі з Ніколою Каліничем, не йшов шукати щастя біля воріт французів, а раз по раз відпрацьовував біля своїх.

Що стосується Калінича, то в середині першого тайму чи не єдина серйозна атака Дніпра завершилася порушенням правил у штрафному на хорватові, і суддя вказав на точку. За відсутності Руслана Ротаня і Євгена Коноплянки, пробивати взявся сам Калінич, але переграти голкіпера збірної Франції Стефана Рюффьє у нього не вистачило майстерності.

На другу половину господарі вийшли ще більш заряджені. Буквально за пару хвилин після початку тайму після удару Монне-Паке від пропущеного м'яча Дніпро врятував Денис Бойко. Ще за десять хвилин воротар не дав відзначитися з близької відстані ван Вольфсвінкелю, а пізніше впорався з гострими ударами Табану і Клера, у підсумку залишивши свої ворота сухими.

Маркевич же свідомо продовжував грати на утримання результату. Вихід Коноплянки, який тільки-но відновився від травми, замість Калінича і Селезньова замість Зозулі гостроти атакам Дніпра не додав, і вже у останні десять хвилин український клуб грав на утримання результату.

З урахуванням поразки Карабаха в грі з Інтером, питання свого виходу до наступного кола Мирон Маркевич буде вирішувати у двох поспіль поєдинках з азербайджанським клубом. І в цих зустрічах стратегія гри від оборони вже не пройде, адже Дніпру потрібно буде взяти максимальну кількість очок, щоб застовпити за собою друге місце в своїй групі.

Коментарі ()