Головне

Історична перемога Зорі та новий лідер чемпіонату. Підсумки 7-го туру УПЛ

26.09.2014 15:25 844 0
Історична перемога Зорі та новий лідер чемпіонату. Підсумки 7-го туру УПЛ

Сьомий з ліком тур української Прем’єр-ліги подарував не одну непересічну подію. У Львові глядачі побачили справжній трилер з кількома центральними персонажами. Результат матчу донецької та луганської команди був неочікуваним, здається, для всіх.

Окрім того, в поточному ігровому колі можна було насолодитися одразу кількома вкрай привабливими голами. Про все це й як завжди більше – у  матеріалі від Чемпіона.

Подія туру

Дніпропетровський Дніпро - новий лідер чемпіонату України серед команд Прем’єр-ліги. Розчарування після поразки в матчі Ліги Європи не довго затьмарювало думки дніпропетровської команди. За підсумками чергового ігрового кола "синьо-біло-блакитні" зайняли позицію, яка була бажаною, проте так і не підкореною за підсумками минулого сезону. Гра "Дніпрян" поки вражає не так сильно, як у другій частині чемпіонату 2013/14, подекуди напрошується думка, що тренерський штаб десь прорахувався з фізичною підготовкою колективу, однак на виході в УПЛ Дніпро отримує головне – результат.

Сенсація туру

На стадіоні імені Банникова сталася довгоочікувана несподіванка. Перегравши донецький Шахтар на "його" полі, луганська Зоря перервала найдовшу в чемпіонатах України програшну серію. У це важко повірити, проте востаннє луганці відбирали очки в "помаранчево-чорних" ще в… 1993 році, коли перемогли "Гірників" у Донецьку з рахунком 1:0! Таким чином, команда Юрія Вернидуба підтвердила статус головного "спеціаліста" по грандам вітчизняного футболу – від ніг "чорно-білих" постраждало не тільки київське Динамо, а й чемпіон України. Цікаво, що невдовзі (в кінці жовтня, в 10-му турі) луганців проекзаменує й третій претендент на "золото" – дніпропетровський Дніпро, який в останніх 12 матчах виграв у Зорі всього 3 гри...

Матч туру

Львівські Карпати та харківський Металіст провели безкомпромісний матч з інтригуючим та непрогнозованим сюжетом. Саме гра у Львові затьмарила інші матчі 7-го туру ЧУ великою кількістю забитих м'ячів та розпаленими пристрастями. Ігри за участі Харкова і Львова вважалися традиційно принциповими через особливу історію відносин з західною столицею України Мирона Маркевича, проте тепер нинішній наставник Дніпра "жовто-синіх" уже не тренує. Врятувавши один бал в залікову таблицю на останніх секундах гри, львів’яни, тим не менше, довели кількість матчів без перемог на своєму полі вже до семи.

Команда туру

Луганська Зоря продовжує залишатися приємним сюрпризом першої частини сезону 2014\15. Серія з двох поразок поспіль на старті першості відкинула луганську команду від сонму команд, які змагаються за потрапляння в єврокубки, далеко назад. Проте після вимушеного вильоту з Ліги Європи від Феєнорда чемпіон СРСР знайшов свою гру і у внутрішній першості, й наразі потроху наближається до першої п’ятірки кращих. Спеціалісти відзначають чи не найсильнішу ланку команди Вернидуба – центральну вісь середньої лінії, де заправляють Малишев, Сегбефія та Малиновський. Супроти потрійного кулака луганців протиотруту опоненти поки знаходили лише в матчах, які луганці грали ще в статусі учасника ЛЄ.

Суддівство туру

Своїми діями в матчі Карпати - Металіст арбітр з чудового міста Мукачевого Ярослав Козик привернув увагу трактуванням правил гри мільйонів. Не зарахований гол одних та зафіксоване взяття воріт іншою командою – саме такий шлейф рішень, які зацікавили увагу публіки, значиться за паном Козиком після гри у Львові. Представнику Феміди, при всій неоднозначності його репутації, цього разу варто віддати належне - і у випадку з зарахованим голом Болбата, і в ситуації з відміненим голом "Левів" через зафіксовану гру рукою Мартинюка, Козик, на нашу думку, вчинив по букві закону.

Антигерой туру

У нашій новій рубриці є перший "переможець". Олександр Горяїнов припустився неприємної помилки, яка вплинула на результат. Матч проти львівських Карпат для легенди харківського Металіста, серед іншого, був знаковим – воротар проводив 387-у за ліком гру в чемпіонатах України, що дозволило йому порівнятися з колегою по амплуа Олександром Шовковським у вимірі проведених серед стражів воріт матчів. Однак таку подію Горяїнов "відзначив" вкрай невдалою акцією на 26-й хвилині, коли не впорався з ударом капітана львів’ян Олега Голодюка зі штрафного й пропустив м'яч крізь руки...

Гравець туру

Гравець київського Динамо Андрій Ярмоленко порадував шанувальників столичного клубу результативною грою. Завдяки дублю у ворота луцької Волині вінгер "біло-синіх" зміг порівнятися з іншими лідерами бомбардирської гонки. Тепер на рахунку Ярмоленка, Бруно Гами, Гладкого та одноклубника Андрія Кравця по 5-ть влучних ударів. Зазначимо, що дубль Ярмоленка - другий для нього поточному чемпіонаті. Перший раз два голи від гравця національної збірної "з’їв" одеський Чорноморець.

Гол туру

Півзахисник полтавської Ворскли Санжар Турсунов забив найкращий, на нашу думку, гол 8-го туру УПЛ. Підписання гравця з узбецьким паспортом взимку минулого року було до душі не всім шанувальникам полтавського клубу - рівень майстерності виконавця викликав сумніви. Однак Санжар зумів довести свою профпридатність тренерському штабу полтавців, а вболівальникам відповідав результативними діями на полі. Чергову "ложку меду" від Турсунова громадськість отримала під час гри з запорізьким Металургом - Санжар забив красень-гол і підтвердив свій високий для чемпіонату України клас. Конкуренти Турсунова – не менш красиві голи від Сергія Болбата, Бруно Гами та одноклубника Турсунова Андрія Ткачука.

Коментарі ()