Головне

Кубок України. 1/8 фіналу. ФК Полтава - Шахтар 1:5. На другий тайм когось не вистачило

25.09.2014 18:21 642 0
Кубок України. 1/8 фіналу. ФК Полтава - Шахтар 1:5. На другий тайм когось не вистачило

Полтава стала єдиною командою Першої ліги, яка зуміла зупинити в 1/16 представника Прем'єр-ліги. Полтавчани несподівано для багатьох у попередній стадії Кубка України переграли донецький Металург. А от у першому матчі 1/8 проти титулованішого Шахтаря, на жаль, для вболівальників полтавського клубу сенсанції не сталося.
Вже традиційно для себе з перших хвилин матчу "гірники" заволоділи ігровою ініціативою. Полтава у свою чергу була не проти такого розвитку подій на старті, повністю відмовившись від боротьби за територію і сконцетрувавшись на грі другим номером.

Десь несподівано, але вже перша контратака підопічних Близнюка могла принести плоди: на четвертій хвилині шикарний момент втратив Соломка, який після передачі партнера з флангу відверто вибачив П'ятова і компанію, пробивши фактично у голкіпера Шахтаря. Гостей цей момент дещо сколихнув і вони почали активніше насідали на ворота Кучинського, втім, перевага була тільки у володінні м'ячем. Футболісти полтавського клубу продовжували гостро контратаувати і на 22-й хвилині Соломка втратив ще один момент для того, щоб відкрити рахунок - знову врятував свою команду П'ятов. Ще через вісім хвилин супермомент створив Боровець - на цей раз за "гірників" вступилася стійка воріт П'ятова, а удар все того ж Соломки на добиванні виявився неточним.

Втім, на 36-й хвилині футболісти Полтави свого домоглися: захисник Бутенін підключився до атаки з правого краю штрафного майданчика, виконав передачу на дальню стійку, звідки Фомич відправив м'яч в сітку воріт П'ятова. На жаль, не довго раділи фанати на стадіоні Локомотив, вже перед свистком на перерву Шахтар рахунок зрівняв після точного добивання головою від Тейшейри. Певно, десь у думках підопічні Близнюка вже були у роздягальні...

Другий тайм також розпочався з атак Шахтаря, який дуже прагнув вийти вперед. Полтава у свою чергу почала десь тягнути час. Господарі поля вже не використовували контратаки, зосередившись більше на оборонних діях. І даремно, адже грати проти команд рівня Шахтаря в такій манері дуже складно. "Гірники" тисли на ворота суперника з більшою віддачею, моментів було створено багатенько, і таки на 70-й хвилині Гладкий після обіграшу з Бернардом вивів свою команду вперед.

Після цього голу Полтава наче "поплила", моменти біля воріт Кучинського стали виникати дуже часто. Через 6 хвилин після голу Гладкого 3-й м'яч у ворота гостей забив Тейшейра: бразилець по лінії карного змістився ближче до центру і більярдним ударом відправив м'яч у дальній кут воріт Кучинського, а ще через 5 хвилин вдалося відзначитися Чигринському, який повернувся у склад гірників після 10-місячної відсутності.

При такій грі за десять хвилин до фінального свистка переможець був відомий. Залишалося відкритим питання, чи вдасться підопічним Близнюка бодай скоротити рахунок - не вдалося, у Шахтаря було більше бажання забити ще, і цього "гірники" домоглися, правда вже з пенальті. Вже у доданий час правила у карному порушили проти Дентіньо, сам постраждалий 11-метровий і реалізував, встановивши остаточний рахунок 5:1, який фактично не залишає інтриги на матч-відповідь, який повинен відбутися у Львові.

Коментарі ()